En Basarili Ihracatçilar Ödüllerini Aldi

En Basarili Ihracatçilar Ödüllerini Aldi

ISHIB, 2023 yilinda sektörel bazda en fazla ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi. Birlik toplaminda en fazla ihracat yapan 10 firma da düzenlenen törenle ödüllerini aldilar.

Istanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçilari Birligi (ISHIB) 2023 yilinin en basarili ihracatçilarini ödüllendirdi. Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Sehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen ödül törenine ihracatçi birlik baskanlari yani sira sektörün önde gelen firma ve derneklerinin temsilcileri katildi.



Ihracatin lideri Banvit oldu

Birlik toplam ihracatinda ilk sirayi Banvit alirken, Sen Piliç ikinci, Has Tavuk ise üçüncü oldu. Paktavuk, Kemal Balikçilik, Dardanel Önentas, Bu Piliç, Orallar Zirai Ürünler, Fokaci Su Ürünleri ve Sahra Gida ise toplamda en fazla yapan ihracatçi firmalar arasinda yerini aldi.

Sektörel bazda bakildiginda ise Beyaz Et kategorisinin ihracat lideri Banvit olurken, Baliklar ve Su Ürünleri kategorisinde Kemal Balikçilik, Yumurta kategorisinde Pak Tavuk, Süt ve Süt Ürünleri kategorisinde Ak Gida, Kirmizi Et Ürünleri kategorisinde Rapak ve Ari Ürünleri kategorisinde Yilmaz Gida zirvenin sahibi oldu.

Konusmasinda Türkiye’nin gida ihracatini degerlendiren ISHIB Yönetim Kurulu Baskani Müjdat Sezer, son 12 aylik dönemde su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatinin 3.7 milyar dolar olarak gerçeklestigini bildirdi. Sezer, basta Irak, Rusya, Venezuela, Italya, Birlesik Arap Emirlikleri ve Suriye basta olmak üzere; ISHIB üyelerinin son 12 ayda 1 milyar dolarlik ihracat gerçeklestirdigini söyledi.

Hedef pazarlar içinde olan Çin ve Japonya’ya ihracatin artirilmasi için yogun bir tanitim çalismasi yaptiklarini kaydeden Müjdat Sezer, kanatli ürünleri ihracatinin Avrupa Birligi ülkelerine açilmasini saglamak için ise hükümetten destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Konusmasinda gida sektöründe ihracat kisitlamalarina da deginen ISHIB Baskani Müjdat Sezer, sektör olarak bu konunun yeniden gözden geçirilmesi için ekonomi yönetimine basvurduklarini, belirterek, “Günübirlik alinan ve hemen uygulamaya geçilen kararlar, uluslararasi pazarlarda firmalari zor duruma düsürüyor. Sektörü krize sokmamak adina beklentimiz, kisitlamanin acil olarak tümüyle kaldirilmasi yolunda. Eger bu mümkün olamiyorsa en azindan tüketicilerin yogun olarak satin aldigi, zaten maliyet fiyatinin da altinda sunulan bütün tavuk disindaki tüm ürünlerin kisitlamasinin acilen kaldirilmasi gerekmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile