En Çok Prim Yatıran Kurumlara Sgk‘dan Plaket

Gaziantep‘te, en çok prim yatıran kurum temsilcileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından plaketle ödüllendirildi.

Gaziantep‘te, en çok prim yatıran kurum temsilcileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından plaketle ödüllendirildi.

SGK tarafından düzenlenen ödül töreni, Şato Restoran’da yapıldı. Törende konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplumu oluşturan her bireyin sosyal güvenlik ihtiyacını karşılamanın, sosyal devlet olmanın gereği olduğunu ifade etti. Sosyal güvenlik reformuyla ortaya çıkan hak ve yükümlülüklerin koordinasyonu göreviyle kurulan SGK’nın önemli görevler üstlendiğini kaydeden Kamçı, “Kayıt dışı istihdamın önlenmesi başta olmak üzere, vatandaşımızın haklarına sahip çıkması, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve sosyal güvenlik bilincinin oluşması çok önemlidir.” dedi.

    Hükümetin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı‘nı aynı çatı altında topladığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, "Bildiğiniz gibi Türkiye‘de popülizm adına sosyal güvenlik alanı adeta boşaltılmış, yok edilmişti. Bir ülke düşünün ki, 38 yaşında insanlar emekli oluyor. Bir ülke düşünün ki, orası 3 başlı bir sosyal güvenlik kurumlarına sahip. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, üçü de iyi işlemiyor. Hükümetimiz bunları bir çatı altında topladı ve şuanda SGK olarak yoluna devam etmektedir." diye konuştu.

    SGK İl Müdürü Ahmet Yetim de sosyal güvenlik sisteminde yaşanan gelişim ve değişimleri anlattı. Konuşmaların ardından SGK Gaziantep İl Müdürlüğü‘ne en çok prim yatıran Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Merinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret AŞ, İl Telekom Müdürlüğü, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, Gürteks İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerine, protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile