En Eskisi 200 Yillik Açiklamasi Yüzlerce Antika Esyayi Isyerinde Sergiliyor

En Eskisi 200 Yillik Açiklamasi Yüzlerce Antika Esyayi Isyerinde Sergiliyor

Kirikkale’de 65 yasindaki Serçesme Demirhan, en eskisi 200 yillik olan yüzlerce antika esyayi isyerinde sergileyerek, ziyaretçilerini tarihi yolculuga çikariyor.

Kirikkale’de 22 yildir bilgisayar sektöründe çalisan 63 yasindaki Serçesme Demirhan, evde biriktirdigi antika koleksiyonunu isyerine tasidi. 65 metrekarelik isyerinde yüzlerce antika esya sergileyen Demirhan, vatandaslari da adeta zamanda yolculuga çikariyor. Demirhan, en eskisi 200 yillik olan tüfek, kiliç, tarim aletleri, bakir ürünleri, gaz lambalari, müzik aletleri, körük, çan, gramafon gibi esyalari mezat ile internet üzerinden alim satim yapiyor.

Serçesme Demirhan (63), IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 2000 yilindan beri bilgisayarci olarak çalistigini ifade ederek, evindeki bulundurdugu antika esyalarini is yerinde sergiledigini söyledi.



Evdeki antika koleksiyonunu isyerine tasidigini anlatan Demirhan, "2000 yilindan beri bilgisayarci olarak çalisiyorum. Evde antikalarim vardi koleksiyoncuydum. Onlari da getirdim baktim talep ve istek var. Müracaat ettim simdi bilgisayarci ve antikaci olarak ikisini birden yürütmekteyim" dedi.

Demirhan, "Bilgisayar malzemelerinin yaninda simdi eski ve antika olarak çesitli malzemelerimiz var. Gaz lambalarindan tutun kiliçlar, gramofonlar, pirinç dövecekler, sabanlar, at araba tekerleri, bakir ürünleri, 1800’lü yillara ait üstten doldurmali tüfeklerimiz var. Mekanizmalari bozuk kullanilmiyor. Iki adet de tüfegimiz var bir tekli bir de çiftçi olmak üzere. Kiliçlarimiz var Osmanli yatagi. Çerkez kamalarimiz var. O da 200 yila dayaniyor" diye konustu.

Is yerine gelen ziyaretçilerine antika esyalarinin tarihini anlattigini belirten Demirhan, "Ragbet çok günlük 20 kisiyi gezdiriyoruz. Onlara anlatiyoruz ürünlerin niteligini. Gençler geliyor, genler bunlarin birçogunu görmemis. Onlara anlatiyoruz iste su yillarda kullanildi. Onlar bize bir sevk veriyor. Gençler de bilgilenmis oluyorlar. Bu sekilde hosuma gidiyor. Internet üzeri alim satim yapiyoruz. Mezatlara giriyoruz. Internet üzeri azda olsa satislarimiz oluyor. Kirikkale disina da gönderiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile