En Fazla Balığı Tutan Rusya Biletini Kaptı

Akkuyu Nükler Güç Santrali (NGS) Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İçel'de ikincisi düzenlenen olta balıkçılığı yarışmasında dereceye giren 3 kişi Rusya'nın Udomlya şehrindeki Kalinin NGS'nin soğutma göletinde gerçekleştirilecek "Rusya Balık Tutma Şampiyonası"na katılmaya hak kazandı.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, Aydıncık Limanı'nda düzenlenen balık tutma yarışmasında dereceye girmek için sabahın ilk ışıklarıyla tekneyle denize açılan 37 amatör balıkçı, Aydıncık Balıkçılar Derneği üyesi Mehmet Şafak'ın gözetmenliğinde 6 saat olta attı.
Toplam 47 kilogram balığın tutulduğu yarışmada dereceye girenler Akkuyu NGS'nin İçel Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı, Proje Uzmanı Muzaffer Genç ve Aydıncık Balıkçılar Derneği üyesi Mehmet Şafak'tan oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi.
Saadettin Kahveci'nin 4 kilo 660 gram balıkla birinciliği elde ettiği yarışmada, 3 kilo 535 gram balıkla Alpay Kalan ikinci, 3 kilo 400 gram balık tutan Salih Karaca ise üçüncü oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altının hediye edildiği yarışmada dereceye giren 3 kişi Rusya'nın Udomlya şehrindeki Kalinin NGS'nin soğutma göletinde düzenlenen "Rusya Balık Tutma Şampiyonası"na katılmaya hak kazandı.
Öte yandan ikinci olan Alpay Kalan, geçen sene düzenlenen yarışmada dereceye girerek Rusya'daki şampiyonaya katıldığı için yarışma kuralları gereği bu ülkeye gidemeyecek. Alpay Kalan'ın yerine yarışmanın 4'üncüsü Lütfi Buldurluoğlu Rusya biletinin sahibi oldu.
Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, etkinlikteki konuşmasında, balık tutma yarışmasının dünyada Rosatom tarafından yapılan ve çalışır haldeki nükleer santrallerin olduğu bölgelerin hepsinde düzenlendiğini anlattı.
Yarışmayla, nükleer santrallerin çalışmaya başladıktan sonra çevredeki ekolojik yaşama ve denize hiçbir zarar vermeyeceğini vurgulamanın amaçlandığını ifade eden Üzel şunları kaydetti:
"Biz bu yarışmayı bu yıl da yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da yapacağız. Biz ve bizden sonrakiler de yapmaya devam edecek. Yöre insanı görecek ki nükleer santraller çalışmaya başladıktan sonra da çevredeki ekolojik yaşama, denize hiçbir zarar vermemektedir. Bugün bir nükleer santral yok burada. İnşallah 4-5 yıl sonra ilk ünitesi devreye girecek. Bu yarışma 15 yıl sonra da yapıldığında göreceksiniz ki nükleer santralin herhangi bir olumsuz etkisi yok. Bizim doğamız, çevremiz, denizimiz aynen korunuyor. Bu yarışma bunu vurgulamak için bir vesiledir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile