En Iyi Incir Yetistiricisi Seçildi

En Iyi Incir Yetistiricisi Seçildi

Germencik Belediyesi öncülügünde gerçeklestirilecek 20. Tarim Incir Kültür ve Sanat Festivali öncesinde düzenlenen incir üreticilerine yönelik yarisma, sona erdi. Belediye Baskani Fuat Öndes, “Germencik’te, ana vataninda bu kiymetli ürünü markalastirma adina çalismalarimiza devam edecegiz.” dedi.

Incirin anavatani Germencik’te, bu yil 20’ncisi düzenlenecek olan Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali, “en iyi incir yetistiricisi” yarismasiyla basladi.

Incirin katma degerinin artirilmasi ve markalasmasi adina yapilan yarismaya Germencik’in mahallelerinden çok sayida incir yetistiricisi basvurdu. Germencik Belediyesi Prof. Dr. Oktay Sinanoglu Konferans Salonunda düzenlenen yarismada Incir Arastirma Enstitüsü, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ilçe Ziraat Odasindan uzmanlarin olusturdugu jüri en iyi incir yetistiricisini seçti.

Incirin rengi, iriligi, meyve dolgunlugu ve tadinda olusan kriterlerin ele alindigi yarismanin siralamasinda ilk dördü Çariklar Mahallesi’ndeki üreticiler olusturdu. Yarisma sonucuna göre Durmus Sahin birinci, Gülçin Akkaya ikinci, Mürsel Sari üçüncü ve Uysal Aydogdu dördüncü seçildi. Durmus Sahin, geçen yil düzenlenen yarismada da birinci olmustu.

Düzenlenecek festival ile ilgili açiklamalarda bulunan Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes “20. Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivalimizde düzenledigimiz en iyi incir yetistiriciligi yarismamiz tamamlandi. Ilçe Tarim Müdürlügü, Incir Enstitüsü ve Ziraat Odasindan uzmanlarin olusturdugu jüri en iyi inciri yetistiren üreticiyi seçti. Dereceye giren üreticilerimizi tebrik ediyor, tüm katilimcilara ve jüri üyelerine tesekkürlerimi sunuyorum. Germencik’te, incirin ana vataninda bu kiymetli ürünü markalastirma adina çalismalarimiza devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Yarismada dereceye girenlere ödülleri, festivalin ilk günü 22 Eylül Cuma günü törenle verilecek.

22 Eylül Cuma günü baslayip 24 Eylül Pazar günü sona erecek olan festivalin ilk gününde Irem Derici, ikinci gününde Ömer Faruk Bostan, üçüncü günündeyse Haluk Levent sahne alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile