En Özel Sergi Açiklamasi Özel Çocuklarin Resimleri, Gazzeli Çocuklar Için Sergilendi

En Özel Sergi Açiklamasi Özel Çocuklarin Resimleri, Gazzeli Çocuklar Için Sergilendi

Kocaeli’de özel çocuklarin resimleri, Gazze’deki çocuklar için sergilendi. Ilgi gören resimlerden elde edilecek gelir Gazzeli çocuklara gönderilecek.

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina dikkat çekmek ve oradaki çocuklara yardim etmek amaciyla Ford Otosan Ortaokulu özel egitim sinifi ögrencileri önemli bir etkinlik hayata geçirdi. Özel ögrencilerin ögretmenleriyle birlikte 2 ayda çizdigi resimler, ziyaretçilerin begenisine sunuldu. Izmit Besiktaslilar Dernegince Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki bir otelde organize edilen resim sergisi kahvaltiyla basladi.

Binbir emekle hazirlanan tablolar, Gazzeli çocuklar yararina satisa sunulacak. Elde edilen gelir ise çocuklara gönderilecek.

"Çok güzel tablolar ortaya çikti"

Ögrencilerle birlikte sanat faaliyetleri icra ettiklerini ifade eden Özel Egitim Ögretmeni Gamze Kurkutçu, "Bu sene ögrencilerimizle birlikte sayilarla tablo olusturma etkinligine basladik. Bizim için uzun soluklu bir süreç oldu, tablolarimiz büyük detay isteyen tablolar. Buradaki amacimiz, ögrencilerin psikomotor becerilerini gelistirmekti. Süreç sonunda bir ürün elde edildiginde ’Önemli bir seyler basariyorum, güzel seyler yapabiliyorum’ hissiyatini hissettirmek istedik. Kendilerini toplumda bir birey olarak hissetmeleri adina yapmis oldugumuz sanatsal etkinliklerden birisi. Süreç sonunda çok güzel tablolar ortaya çikti. ’Bu tablolari özel egitim ögrencileri mi yapmis?’ seklindeki geri dönüslerle karsilasiyoruz. Ögrencilerimiz ’Bu tablolari ne yapabiliriz?’ diye düsünmeye basladilar. Gazze’deki çocuklara yardim adi altinda Besiktaslilar Dernegi ile etkinlik yaptik. Yapilan tablolardan elde edilen geliri Gazze’deki çocuklara göndermek istiyoruz" dedi.



"Onlar Gazze’deki çocuklari unutmadi, bizde unutmayalim"

Ögrencileriyle gurur duydugunu söyleyen Kurkutçu, "Özel egitim çocuklari olduklari için zaman zaman çok istekli oldular, sanatsal etkinlik saatimizin gelmesini dört gözle beklediler. Sayilarla boyama oldugu için yavas yavas ve bölüm bölüm olan bir etkinlikti. Yeri geldi çok sikildilar. Bazen ’Hadi bitirelim’ diye heveslendiler. Özel egitim çocuklarinin güzel kalpleri, saf ve masum kalplerinden gelen kocaman bir iyilikten bahsediyoruz. Onlar Gazze’deki çocuklari unutmadi, biz de unutmayalim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile