Endonezya Büyükelçisi Agustini, Konya'da Açıklaması

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, bu yıl yapılacak Konya Tarım Fuarı'nda aktif şekilde yer almak istediklerini söyledi.

Agustini, beraberindeki heyetle, Konya Sanayi Odasını (KSO) ziyaret etti.
Türkiye ile Endonezya arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Konya'ya geldiklerini belirten Agustini, karşılıklı yürütülecek çalışmalar dahilinde tarım sektöründe lider konumda bulunan Konya ile ilişkilerin daha fazla gelişeceğini düşündüklerini dile getirdi.
İki ülke arasındaki ticari potansiyelin son 10 yılda büyük gelişme gösterdiğini ifade eden Agustini, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin farklı şehirlerinde Türkiye ile Endonezya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla fuarlara ve çeşitli organizasyonlara katıldık. Bu yıl Konya'da yapılacak tarım fuarında aktif bir şekilde yer almak istiyoruz. Ülkemizde tarım sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalarımızı, Gıda ve Tarım Bakanımızı düzenleyeceğimiz organizasyonla Konya'ya getirerek, bu ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Böylece hem tarım sektöründeki firmalarımız ticaret yapacak, hem de iki ülke arasında ticari tecrübeler paylaşılmış olacak. 2015 hedefimiz; iki ülke arasındaki ticareti 5 milyar dolara ulaştırmaktır."
KSO Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu ise Endonezya ile Türkiye arasındaki kültürel bağa dikkati çekerek, heyete Konya sanayisi hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekelioğlu, Konya ile Endonezya arasındaki karşılıklı ticareti daha fazla geliştirmek için çalışacaklarının altını çizdi.
Endonezya heyeti, ziyaretin ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile