Endonezya'da Çin Yeni Yılı Festivali

Endonezya'da yaşayan Çinliler, Çin yeni yılı kutlamalarının son gününde festival düzenledi Ruhlarla irtibata geçildiğine inanılan festivalde, keskin aletlerle yapılan gösteri büyük ilgi gördü.

Endonezya'da yaşayan Çinliler, Çin yeni yılı kutlamalarının son gününde festival düzenledi.

Başkent Cakarta'nın Mangga Besar caddesinde düzenlenen festivalde yaklaşık 500 kişi geçit törenine katıldı.

Bu yıl Horoz Yılı'na giren Çinliler, kutlamaların son gününde düzenledikleri festivalde horozu andıran kostümler giydi.

Festivalde geleneksel müziklerle dans eden Endonezyalı Çinliler, festival ile kötü ruhların kovulacağına ve yeni yılın kendilerine bereket getireceğine inanıyor.

Festivali organize eden Pak Aming, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Horoz Yılı'nın kendilerine ve Endonezya'ya bereket getirmesini dilediklerini söyledi.

Aming, 'Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çin Yeni Yılı kutlamalarının son gününde geleneksel festivalimizi düzenliyoruz. Bu festivalde ruhlarla irtibata geçiliyor. Bunu ispatlamak için de keskin aletlerin vücuda zarar vermediğini gösteriyoruz.' dedi.

Dünyanın en kalabalık Müslüman toplumuna sahip Endonezya'da 250 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 4'ünü Çinliler oluşturuyor. Zamanında Çin'den gelen göçmenler tarafından getirilmiş bu gelenek ve görenekleri kapsayan yeni yıl kutlamalarına Endonezya'da 'İmlek' deniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile