Boyu 3 metreyi bulan dalgalar, birçok köyü haritadan silerken, felakette 400'den fazla kişinin de kaybolduğu belirtildi. Birçok uçak ve helikopter, arama kurtarma çalışmalarına katılırken, kurtarma çalışmalarının kötü hava şartları nedeniyle yavaş ilerlediği açıklandı. Ülke, tsunaminin yaralarını sarmaya çalışırken, yeni bir felaketle sarsıldı. Java Adası'nda faaliyete geçen Merapi Yanardağı'nın püskürmesi sonucu 28 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 2 felaketin birbirleriyle bağlantılı olmadığı
bildirildi. ABD Başkanı Barack Obama, büyük bir felaketle sarsılan Endonezya için yayınladığı bir mesajda, dost ülkede meydana gelen can kayıpları nedeniyle üzüntü duyduğunu ve ABD'nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. Endonezya'nın Sumatra adasında 2004 yılında meydana gelen 9.3 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami sonucunda da 168 bin kişi hayatını kaybetmişti.
Endonezya'da Depremin Tetiklediği Tsunami Felaketinde Ölenlerin Sayısı 154'e Çıktı
Endonezya'nın batısındaki Mentawai adasında önceki meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından oluşan tsunami nedeniyle ölenlerin sayısı 154'e çıktı.



















