Endonezya’nin Bati Java eyaletindeki Cianjur bölgesinde dün meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depremin bilançosu agirlasiyor. Endonezya Ulusal Afet Ajansindan yapilan açiklamaya göre depremde can kaybi 162’den 268’e, yarali sayisi ise bin 83’e yükseldi. 151 kisinin ise kayip durumda oldugu aktarildi. Bati Java Valisi Ridwan Kamil, ölenlerin çogunun devlet okulu ögrencileri oldugunu, ögrencilerin deprem sirasinda okullarda oldugunu belirtti.
Arama-kurtarma ve yardim çalismalari sürüyor
Depremin ardindan baslatilan kurtarma çalismalari, yollarda ve köprülerde hasar meydana gelmesi, beton molozlarinin tasinmasi için gerekli olan agir ekipman eksikligi nedeniyle büyük ölçüde sekteye ugradi. Ulusal Arama Kurtarma Ajansi (BASARNAS) Baskani Henri Alfiandi toprak kaymalari ve arazinin engebeli yapisi nedeniyle kurtarma çalismalarinin güçlükle yürütüldügünü aktardi. Depremde devrilerek yollari kapatan agaçlarin ve topragin temizlenmesi için Bandung ve Bogor sehirlerinden 7 ekskavatör ile 10 kamyon bölgeye getirilirken, yiyecek, çadir, battaniye ve diger malzemeleri tasiyan yardim kamyonlari da baskent Jakarta’dan Cianjur’a dogru yola çikti.
Widodo’dan evi hasar görenlere 50 milyon rupiye kadar destek sözü
Endonezya Devlet Baskani Joko Widodo, yaklasik 175 bin kisinin yasadigi Cianjur’da bir futbol sahasina kurulan barinaklarda kalanlari ziyaret eden Widodo, "Kendi adima ve hükümet adina, Cianjur depreminde hayatini kaybedenlerin ailelerine en derin bassagligi dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.
Widodo Cianjur’u diger sehirlere baglayan ana köprü de dahil olmak üzere altyapiyi yeniden insa etme ve evi hasar gören herkese 50 milyon rupiye (3 bin 180 dolar) kadar yardim saglama sözü verdi.
Öte yandan büyük yikima yol açan deprem 10 kilometre derinlikte kaydedilmisti.
Endonezya'daki Depremde Ölü Sayisi 268'E Yükseldi
Endonezya’nin Bati Java eyaletinde meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisi 268’ye ulasti.



















