Fuara katılan bir çok firmanın Türkiye tur paketi tanıtımı ve reklamı yapması dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da fuarda bir stant açarak, Türkiye'deki tarihi ver turistik yerlerin tanıtımını yaptı. Türkiye'nin Kuala Lumpur Turizm Ateşesi Ali Gülen, açtıkları stant ile bu yıl içerisinde Endonezya'daki ilk fuara katıldıklarını belirterek, "Endonezya'da her kes Türkiye'yi merak ediyor. Şirketler kendi çalışanlarına hediye olarak Türkiye tur programları düzenliyor." dedi.
Gülen ayrıca şunları söyledi: "Geçen yıla kıyasladığımızda Türkiye'yi ziyaret eden Endonezyalı turist sayısı 2 katına çıkmış durumda. Hac kotası 250 bin olan Endonezya'da yıl içerisinde 700 ile 800 bin arasında kişi kutsal topraklara gidiyor. Hedefimiz bu sayının en az yarısını Türkiye'ye çekebilmek."Cakarta'da bulunan önemli turizm acentelerinden birisi olan Jembatan Simpati şirketi yetkilisi Aydın Şahan ise Endonezya'nın dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olduğuna vurgu yaparak, "Endonezyalılar Osmanlı'dan kalma tarihi ve turistik yerleri çok merak ediyorlar. Hacca ve umreye gidenler muhakkak İstanbul'a uğrayıp oradan gelmek istiyorlar." dedi.
Astindo 2013 Turizm Fuarı, seyahat ve turizm sektöründe Endonezya ve yurt dışındaki çeşitli turistik destinasyonlar hakkında tüketiciye direkt bilgi vermek amaci ile düzenleniyor. Cakarta Kongre Merkezi JCC'de düzenlen fuar Endonezya'nın en büyük turizm fuarı.
Endonezya'daki Turizm Fuarının Gözde Ülkesi Türkiye
Astindo 2013 Turizm Fuarı, 22-24 Mart 2013 tarihleri arasında Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapıldı.