Endonezya’dan Kuzey Kore’ye 2 Milyon Dolarlık Yardım

Endonezya’nın Kuzey Kore’ye 2 milyon değerinde insani yardım yapacağı bildirildi.

Endonezya’nın önde gelen haftalık yayın organlarından Tempo, ilginç bir habere imza attı. Endonezya Dışişleri Bakanı Marti Natalegawa’nın bir kaç gün önceki meclis konuşmalarını aktaran dergi, bakanın “Kuzey Kore’ye yardım yapma konusunda Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile prensipte görüş birliğine vardık.” dediğini aktardı.Bakan Natalegawa’nın konuşmasında Kuzey Kore’ye öteden beri insani yardım yapma planları olmasına rağmen geciktiklerini ifade etti.

Yardım ulaştırma konusunda bazı teknik zorluklar çektiklerini dile getiren Natalegawa, “Orada bir çok insan gıda yardımına muhtaç yaşıyor. Biz insani yardımların oradaki zorluk çeken vatandaşlara ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan geçen ay Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yong-nam, Endonezya’ya 4 günlük bir dostluk ziyareti gerçekleştirmişti. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile bir araya gelen Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim, kendisine Kuzey Kore’nin yeni genç lideri Kim Jong-un’un davetiye mektubunu vermişti. Söz konusu ziyarette iki ülke arasındaki ikili işbirliği alanları hakkında görüşmeler yapılmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile