Endonezyo Başkonsolos Vekili’nden Hamdi Sedefçi’ye Ziyaret

Endonezyo Başkonsolos Vekili’nden Hamdi Sedefçi’ye Ziyaret

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Suri Tauchid Ishak, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti.

Başkonsolos Vekili Suri Tauchid İshak, konsolosluğun kurulma aşamasında olduğunu belirterek, bilgi toplamak ve tanışma amacıyla İstanbul ve çevre illerde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Edirne’ye ikinci gelişi olduğunu belirten Ishak, Edirne’yi geçmiş yıllarda ki gelişine göre daha modern bulduğunun altını çizerek, “Edirne’yi öncekinden çok daha modern buldum. Şehrin belediye başkanı olarak sizleri çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de, Konsolos Vekili Suri Tauchid Ishak’ın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunun altını çizerek, “Ekonomik ve kültürel ilişkiler hakkında karşılıklı bir değerlendirme yapacağız. İki ülke arasında, özellikle Edirne ile Endonezya arasında neler olabilir bunları değerlendirebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sedefçi, Ishak’a Edirne’nin simgelerinden aynalı süpürge, meyve sabunu, Edirnekari hediye etti. Ishak’a aynalı süpürgenin hikâyesini anlatan Sedefçi, Edirne hakkında Ishak’ı bilgilendirdi. Ziyaret, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Suri Tauchid Ishak’ın günün anısına Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye plaket takdim etmesiyle sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile