Endülüs Derneği’nden Suriye’ye Yardım Kampanyası

Endülüs Derneği’nden Suriye’ye Yardım Kampanyası

Gebze'de faaliyet yürüten Endülüs Derneği, Suriyeli mazlumlara yardım götürmek için Gebze Gölcü Önü Meydanında yardım kampanyası düzenledi.

Gebze Endülüs Derneği, Şubat ayında Beşşar Esed zulmüne karşı direnen Suriye halkına ve direnişçilerine içerisinde gıda, temizlik ve giyim eşyalarının ve 150 Bin TL’lik nakit paranın bulunduğu yardım TIR’ını Halep’e ulaştırmıştı. Mayıs ayının ortalarında aynı şekilde kapsamlı bir çalışma başlatan dernek Gebze Gölcü Önü Meydanında yardım çadırı ve fotoğraf sergisi açtı.

Endülüs Derneği Başkanı Hasan Burgaz ve İHH Gebze Temsilcisi Halim Yazıcı işbirliği ile önceki gün kurulan yardım çadırı ve Suriye’de yaşanan vahşetin fotoğraf sergisi Gebzeliler tarafından ilgi gördü. Endülüs Derneği Başkanı Hasan Burgaz, sergiyi Suriye halkı yararına düzenlediklerini ifade eder, “Daha önce’de Ocak ayında böyle etkinlik yaptık ve 2 TIR ve 150 Bin TL yardımı bizzat İHH ile ulaştırdık, tekrar bir çalışma başlattık ve Mayıs ayının ortasında Suriye’ye toplanan yardımı ulaştıracağız. Burada savaşta yaşanan vahşeti sergiledik. Amacımız halkı bu noktada bilinçlendirmek. Yakın bölgemizde bir savaş yaşanıyor ve bu savaşla ilgili çok duyarsız olduğumuzu düşündüğümüz için böyle bir program düzenledik. İlke olarak ‘mazlumun dini sorulmaz ilkesiyle’ yola çıktık ve bu doğrultuda çalışacağız” dedi.

Etkinlik Gebze Gölcü Önü Meydan’ında 21 Nisan günü akşam saatine kadar devam edecek ve akşam Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezinde Suriye Konulu panelle son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile