Enerji Kisitlamalari Verilerinizi Yok Etmesin

Enerji Kisitlamalari Verilerinizi Yok Etmesin

Elektrik kisitlamalari nedeniyle firmalarin veri kaybina ugrama riskinin yüksek oldugunu belirten PenDC Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal, veri merkezlerinin en ideal çözüm oldugunu söyledi.

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren veri merkezi Pen Data Center’in (PenDC) Yönetim Kurulu Baskani Murat Ünal, firmalarin enerji kisitlamalari ile karsi karsiya kaldigi durumlarda kurum bünyesindeki sunucularda saklanan verilerin güvenlik ve maliyet açisindan tehdit olusturabilecegi uyarisinda bulundu.

Güvenlik için de tehdit unsuru

Bilisim sektörünün önemli dinamiklerinden olan veri merkezlerinin enerji kisitlamalarina karsi hazirlikli olmasi gerektigini dile getiren Murat Ünal, “Is dünyasinin yüksek enerji maliyetleri ve enerji kisitlamalari nedeniyle yasadiklari sorunlar, profesyonel veri saklama hizmetinin önemini daha da artirdi. Bilhassa organize sanayi bölgelerindeki firmalara yansiyan olumsuzluklar, kurum bünyesinde var olan sunuculari da etkiledi ve güvenlik açisindan kritik bir tehdit unsuru haline geldi. Biz firma olarak siber saldirilarin sirketleri dakikada 1,79 milyon dolar zarara ugrattigi günümüzde merkezimizde yedekli olmak üzere; UPS, jeneratörler ve mazot tanklari sayesinde kesintisiz hizmet sagliyoruz. Veri merkezi için en önemli etkenlerden biri olan elektrik konusunda yaptigimiz yatirimlar ve aldigimiz önlemleri her geçen gün daha da saglamlastiriyoruz” diye konustu.

“Fiyat artislarini yansitmiyoruz”

Teknolojinin sanayici için seçenekten çok mecburiyet hâline geldigini de belirten Murat Ünal, “Dijital organize sanayi bölgeleri, akilli ve dijital fabrikalari konustugumuz bir dönemde enerji arzinin güvenligi daha da önemli hale geldi. Sanayicimizin teknoloji odakli üretim vizyonlarini karsilayabilecek tek alan, güçlü bir bilisim ekosistemidir. Bilisim dünyasi ile sanayicilerin ortaklasa çalismalari; siber güvenligi temin ederken ihracatta da basariyi mutlaka beraberinde getirecektir. Dijitallesen sanayiciye destek olmak amaciyla elektrik fiyatlarindaki artislari hizmetlerimize yansitmama kararimiz da bu bakis açisiyla atilmis ve devam eden bir süreci isaret etmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile