Enerji Sektöründe Gelecegin Teknolojisi Türkiye'den Ihraç Edilecek

Enerji Sektöründe Gelecegin Teknolojisi Türkiye'den Ihraç Edilecek

Hayata geçirdigi basarili çalismalara bir yenisini daha ekleyerek adindan söz ettirmeye devam eden ESKA tarafindan milli sermaye ile üretilen ‘Akilli Dogalgaz Sayaci’ Paris’te dogalgaz sektörünün global ölçekteki devlerinin katildigi fuarda büyük ilgi gördü.

Dogalgazin kullanicilara dogru ve güvenli sekilde ulasmasina yardimci olan çesitli gaz ekipmanlarini yüksek dogruluk sinifi ile üreten ESKA, Sakarya’da 1’nci OSB’de yer alan tesislerinden dünyanin birçok ülkesine gönderdigi dogalgaz ekipmanlari ile sehrin önde gelen firmalari arasinda yer aliyor. Enerji sektörüne yaptigi teknoloji yatirimlari, yüzde yüz Türk mühendisligi ve Sanayi Bakanligi onayli Ar-Ge Merkezi’nin arastirmalari ile hayata geçirdigi basarili çalismalara bir yenisini daha ekleyen firma adindan söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak yüzde yüz yerli ve milli sermaye ile gelistirilerek, Türk mühendislerinin eseri olan ‘Akilli Dogalgaz Sayaci’ni üreten ESKA, basarili çalismalarina bir yenisini daha ekledi.

Paris’te tanitilan ürüne dünya devleri hayran kaldi

Enerji ve dogalgaz sektörüne yön veren firma tarafindan üretilen ‘Akilli Dogalgaz Sayaci’, dogalgaz sektörünün global ölçekteki devlerinin katildigi Enlit Europe 2023 fuarinda tanitildi. Paris’te ESKA Genel Müdür Yardimcisi M. Murat Çalapkulu ile ESKA Genel Müdür Yardimcisi Cem Kasap’in ev sahipligini yaptigi fuarda düzenlenen lansman ile tanitilan ürüne, dünya devleri hayran kaldi. Ayrica düzenlenen lansmani; bir önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardimcisi Nevzat Satiroglu, Gazbir Baskani Yasar Arslan ile birlikte yerli ve yabanci bir çok sektör profesyoneli takip etti.

“Bu basari tüm Türk halkinin basarisidir”

ESKA Gaz Teknolojileri Genel Müdür Yardimcisi M. Murat Çalapkulu yaptigi açilis konusmasinda, “Tanitimini bugün sizlerle birlikte gerçeklestirdigimiz yüksek teknoloji ürünümüz olan ‘Akilli Dogalgaz Sayaci’; yüzde yüz yerli ve milli sermaye ile gelistirilen, Türk insaninin, Türk çalisaninin, Türk mühendisinin alin teri, emegi olan bir üründür. Bu basari tüm Türk halkinin basarisidir” dedi.



“Bayragimizi gururla dalgalandirmaya devam edecegiz”

1968’den bugüne enerji sektörüne hizmet ettiklerini aktaran Çalapkulu, “Enerji sektöründe Sakarya’nin ve ülkemizin potansiyelini, sektörde söz sahibi ülkelere kanitlamanin mutlulugunu yasiyoruz. 1968 yilindan bugüne genis ürün gami ile enerji sektörüne hizmet eden ESKA, aradan geçen yarim asirda yüksek teknoloji ürünlerini imal etme yetenegine kavusmus ve Dünya’ya pazarlama basarisini göstermis bir Türk sirketidir. Ilk günkü heyecanla, enerjimizi kaybetmeden ülkemizi Global Enerji Sektöründe tanitmaya, bayragimizi gururla dalgalandirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile