Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir ülke için en önemli kaynağın insan zenginliği olduğunu, sürdürülebilir istikrar için bunun son derece önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin yaş ortalaması 28-29 civarında, bu çok önemli bir kaynak'' dedi

Bakan Yıldız, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği kentte, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i makamında ziyaret etti. Daha sonra minyatür Amasya maketinde incelemelerde bulunan Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek il başkanı Osman Faik Salman ile görüştü.

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki istikrarın korunması için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

-''İstikrar, zor elde edilen ama kolay kaybedilebilen bir unsur''-

Türkiye'de siyasi istikrarın korunması konusunda sadece AK Parti mensuplarının değil, hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşların katkı vermesini isteyen Yıldız, şöyle devam etti:

''İstikrar, zor elde edilen ama kolay kaybedilebilen bir unsur. Hamdolsun Türkiye'nin yükselen bir değer oluşunun, en önemli avantajlarının biri hem siyasi istikrarın elde edilmesiyle alakalı birçok demokratik reformun yapılmış olması, aynı zamanda bunların korunmasıyla alakalı artık taşların daha çok yerine oturmuş olmasıdır. Bu manada bütün hükümet üyelerimiz ile beraber sayın Başbakanımız başta olmak üzere gece gündüz demeden bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, refah seviyesinin artırılmasına koyacağımız katkılar inşallah daha da artarak devam edecektir.''

-''Çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için uğraşıyoruz''-

Bakan Yıldız, çocuklara bulundukları Türkiye'den daha güzel bir Türkiye bırakmak için uğraş verdiklerini vurgulayarak, ''Maddi durumlarımızın yerinde olması, yalnızca kendimizi kurtarıyor olmamız yetmez. Bu makamların geçici olduğunu söylüyoruz. Sayın Başbakanımız bunu zaman zaman ifade ediyorlar. Bu makamlar geçici, bu makamları, bulunduğumuz imkanları her birimiz insanlık alemi için, vatandaşlarımız için birer hizmet aracı olarak görmemiz lazım'' diye konuştu.

Türkiye'yi il il dolaştıklarını kaydeden Yıldız, en önemli kaynağın insan kaynağı olduğunu anlatarak, ''Bir ülke için en önemli kaynak insan zenginliğidir, sürdürülebilir istikrar için bu son derece önemlidir. Bazı ülkelere gidiyoruz, yaş ortalaması bazılarında 44, bazılarında 52 veya 56. Türkiye'nin yaş ortalaması ise 28-29 civarında, bu çok önemli bir kaynak'' ifadelerini kullandı.

Bakan Taner Yıldız, daha sonra bir otelde düzenlenen Yeşilırmak elektrik bölge dağıtım toplantısına katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü - Cihan Okur

Yayıncı: Orhan Topal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile