Enerjisa Atatürk Ilkokulu Hatay'da Açildi

Enerjisa Atatürk Ilkokulu Hatay'da Açildi

Sabanci Vakfi, "Hatay’a 3 Ayda 3 Okul" projesi kapsaminda, Enerjisa Enerji ve E.ON’un destegiyle Hassa’da yeni bir ilkokulun açilisini gerçeklestirdi.



Sabanci Vakfi ve Enerjisa Enerji, depremden zarar gören Hatay bölgesinde egitimi desteklemek amaciyla çalismalarina devam ediyor. Hassa ilçesinde E.ON’un da destekledigi yeni Enerjisa Atatürk Ilkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda açilisi gerçeklesti. Açilis törenine Hassa Kaymakami Osman Acar, Hassa Ilçe Milli Egitim Müdürü Sait Sancaktar, Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Enerjisa Dagitim Sirketleri Genel Müdürü Oguzhan Özsürekci, Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, E.ON Vakfi Genel Müdürü Dr. Stephan Muschick ile ögrenci ve ögretmenler katildi.



Deprem bölgesinde egitim-ögretimin aksamamasi için imkanlarini seferber ettiklerini ifade eden Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, "Toplumsal sorunlarin çözümünde egitimin öncelikli alan oldugunu biliyoruz ve 50. yasina giren Vakfimizin kurulusundan bu yana çalismalarimizi bu kapsamda gerçeklestiriyoruz. Ülkemizi derinden sarsan büyük depremlerin ardindan, ögrencilerin ve ögretmenlerin okul ortaminda bir arada olmasi, güvenli bir sekilde egitim-ögretim faaliyetlerinin sürdürülmesi önceliklerimiz arasinda yer aliyordu. Bu amaç dogrultusunda, depremin ilk sokunu atlattiktan sonra kesintisiz egitim için ‘Hatay’a 3 Ayda 3 Okul’ sözüyle yola çiktik. Ne mutlu ki Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sabanci Lassa Ortaokulu ve Sabanci Arsuz Ortaokulu’nu rekor bir sürede tamamladik. Geçtigimiz yil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami gibi bizim için anlami büyük olan bu tarihte birinci okulumuzun açilisi için heyecan duyarken, aradan geçen bir yilda dördüncü okulumuzu ögrenci ve ögretmenlerle bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Enerjisa Atatürk Ilkokulu’nu Enerjisa Enerji ve yabanci hissedari E.ON’un bagislariyla hayata geçirdik. Is birligi yapmanin etkisini tecrübe etmis bir kurum olarak nitelikli egitim için farkli paydaslarla güçlerimizi birlestirmeye ve var gücümüzle çalismaya devam edecegiz" dedi.



Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, "Bugün temsil etmekten onur duydugum E.ON grubu ve 70 bin çalisani adina buradayim. Deprem sonrasi sadece birkaç gün içinde çalisanlarimizin ve sirketimiz tarafindan 1 milyon Euro’dan fazla para toplandi ve bu okulun Hassa’da insa edilmesine karar verildi.

Bagislarin burada bu kadar etkilenen insanlara gerçekten yardim edecek bir seye dönüstürüldügünü görmenin ne kadar güzel bir his oldugunu hayal edebilirsiniz. Dolayisiyla benim bugün burada bulunmam, hem E.ON hem de Enerjisa olarak deprem sonrasini iyilestirme ve yerel halkla dayanisma içinde olma konusundaki kararliligimizi ifade ediyor. Enerjisa Enerji ve E.ON’un Türkiye’deki isbirligi, sürdürülebilir ekonomik refah için hayati bir planin örnegini teskil ediyor ve bugün önümüzde duran yapi, ortak çabalarimizin ve omuzladigimiz sorumluluklarin bir kaniti olarak duruyor. Son olarak, Sabanci ve E.ON ile birlikte, gelecek nesillere daha müreffeh bir dünya birakilmasinda ve sürdürülebilir bir gelecegin yesermesinde önemli bir rol oynamaya olan sarsilmaz kararliligimizi tekrarlamak istiyorum" seklinde konustu.



Enerjisa Dagitim Sirketleri Genel Müdürü Oguzhan Özsürekci,"6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilin basta Hatay olmak üzere 5’i, Enerjisa Dagitim Sirketlerimizden Toroslar EDAS’in sorumluluk bölgesinde. Biz de hem kaybettigimiz çalisma arkadaslarimiz hem de hasar gören sebeke unsurlarimizla depremzede bir sirketiz. Depremin akut dönemlerinden itibaren büyük bir mücadele vererek hem kendi yaralarimizi sardik hem de ana is kolumuz olan elektrik dagitim altyapisini depremin 1’inci yildönümü itibariyle 1,9 milyar lira yatirimla deprem öncesi sebeke kapasitesine getirdik. Bu kapsamda çalismalarimizi da tüm hiziyla sürdürüyoruz. Kaliteli ve kesintisiz elektrik dagitim hizmeti için çalismalarimiz sürerken, bölgenin kalkinmasi için elektrik altyapisi kadar önemli olan egitim ihtiyacinin giderilmesine de katki sagliyoruz. ‘Hatay’da 3 ayda 3 okul’ sözünü hayata geçirdikten sonra hissedarimiz E.ON’un bagislariyla bölgedeki 4. okulumuz olan Enerjisa Atatürk Ilkokulu’nu açmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Daha iyi bir gelecek için elektrik dagitim sektörüne örnek olmaya devam ederken, deprem bölgesinin ihtiyaçlarini karsilamayi da sürdürüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile