Enerjisa Enerji, 800 Milyon Liralik Tahvil Ihraci Gerçeklestirdi

Enerjisa Enerji, 800 Milyon Liralik Tahvil Ihraci Gerçeklestirdi

Elektrik dagitim ve satis sektörünün lider oyuncularindan biri olan Enerjisa Enerji, basarili bir tahvil ihracini Ak Yatirim araciligiyla gerçeklestirerek yatirimcilardan gelen yüksek talebin 800 milyon TL’sini karsiladi. Iki yil vadeli, kupon ödemelerinin Türk Lirasi Referans Endeksine bagli gerçeklesecegi yeni tahvil ihraciyla birlikte sirketin tedavüldeki toplam tahvili 1,7 milyar TL’ye ulasti.



Enerjisa Enerji, 15 Ekim 2021 tarihinde gerçeklestirdigi, iki yil vadeli, Türk Lirasi Referans Endeksine bagli tahvil ihraci ile reel sektörün üçüncü, elektrik enerjisi sektörünün ise en büyük tahvil ihracini gerçeklestirdigini açikladi.

Bu ihraçla birlikte yatirimcilardan gelen yüksek talebin 800 milyon TL’sini karsilayan sirketin tedavüldeki toplam tahvili 1,7 milyar TL’ye ulasti.

Konu hakkinda açiklama yapan Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Sirket olarak sektörde gerçeklestirdigimiz basarili çalismalara bir yenisini ekleyerek, talep toplama neticesinde öngörülenin 4 kati ihraç boyutunda tahvil ihraci gerçeklestirdik. Bu ihraçla birlikte yatirimcilardan gelen talebin 800 milyon TL’sini karsiladik. 15 Ekim’de gerçeklesen ihraç ile sektördeki güvenilirligimizin bir kez daha ispatlanmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz. Iki yil vadeli ve Türk Lirasi Referans Endeksine bagli tahvil ihracimiz ile ülkenin üçüncü, elektrik enerjisi sektörünün ise en büyük tahvil ihracina imza atmak bizi ayrica gururlandiriyor” dedi.



Gerçeklesen tahvil ihracinin, enerji sektöründe finansal sürdürülebilirligin güçlenmesine ve sektörün yatirimci için cazibesinin artirilmasina katki açisindan da önem tasidigini vurgulayan Moser, “Yatirimcilarin ilgisi bekledigimizden çok daha yüksekti. Bu yilin basindaki 400 milyon TL TLREF’e endeksli tahvilimizin ardindan, bugün elde ettigimiz basari, yatirimcilarin sirketimize ve elektrik sektörüne olan destegini ve güvenini gösteriyor. Bu islemi daha çok likiditenin artirilmasi ve Türkiye’nin sermaye piyasalarinin genel gelisimine katki olarak görüyoruz. Tedavüldeki toplam tahvilimizin 1,7 milyar TL’ye ulasmasi da bizim açimizdan büyük önem tasiyor” seklinde konustu.



Ak Yatirim Genel Müdürü Mert Erdogmus söyle konustu: “Ak Yatirim olarak bugüne kadar özel sektör tahvil piyasasinda öncü ve sektöre deger katan birçok ilke imza attik. Türkiye’nin elektrik dagitim ve perakende satis sektöründe lider konumda olan Enerjisa ile 2017 yili Mart ayinda basariyla tamamladigimiz Türkiye’deki ‘En büyük’ reel sektör tahvil ihraci sonrasinda, yine 2017 yili Agustos ayinda Türkiye’deki ‘En uzun vadeli’ özel sektör tahvil ihracini gerçeklestirdik. Bugün ise iki yil vadeli, Türk Lirasi Referans Endeksine bagli 800 milyon TL’lik tahvil ihraciyla öngörülenin 4 kati büyüklügünde bir ihraç boyutuna ulastik. Bu tahvil ihraci ile reel sektörde üçüncü, elektrik enerjisi sektöründe ise en büyük tahvil ihracina aracilik etmenin hakli gururunu tasiyoruz. Sirket olarak özel sektör tahvil ihraçlarindaki liderligimizi sürdürerek fark olusturmaya devam edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile