Enerjisa Enerji'den Adana Karatas'ta Sürdürülebilir Balikçiliga Destek

Enerjisa Enerji'den Adana Karatas'ta Sürdürülebilir Balikçiliga Destek

Elektrik dagitim, perakende satis ve müsteri çözümleri sirketi Enerjisa Enerji, balikçiligin ana geçim kaynagi oldugu Adana Karatas’ta gerçeklestirdigi ‘Sürdürülebilir Balikçiliga Destek’ projesi ile bölge halkina yeni bir gelir alani ve ek istihdam saglamayi amaçliyor.



Türkiye’nin enerji dönüsümüne ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla öncülük ederek enerji verimliligi ve kurumsal sosyal sorumluluklar konusunda farkindalik olusturan Enerjisa Enerji, Karatas Belediyesi ve Karatas Su Ürünleri Kooperatifi is birligi ile gerçeklestirdigi ‘Sürdürülebilir Balikçiliga Destek’ projesi ile döngüsel ekonominin uçtan uca düsünülmüs bir örnegini hayata geçiriyor. Projede Karatas Belediyesi ve Karatas Su Ürünleri Kooperatifi is birligi ile deniz ve limandan toplanan atiklar geri dönüsüme kazandirilacak, balik aglari ileri dönüsüm ile farkli ürünlerde girdi olarak kullanilacak. Üretim asamasinda kadinlarin istihdam edilecegi bu ürünler ile birlikte hem döngüsel ekonomi ile sürdürülebilir ve çevre dostu bir ekonomi olusturacak hem de enerjide tasarruf saglayan Günes enerjisi santrali kurulumu, kapasite gelistiren egitim programlari ve atik yönetimi çözümleri ile uçtan uca bir çözüm ortaya konulacak.

“Etki odakli sürdürülebilirlik anlayisimizin bir sonucu’’

Karatas’ta sürdürülebilir bir balikçilik ekosistemi olusturma hedefiyle yola çiktiklarinin altini çizen Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Baskani Ebru Tascioglu, “Sirket olarak toplumsal fayda olusturacak çalismalarimizi sürdürülebilirlik etki odagi ile gelistiriyor ve hayata geçiriyoruz. Paydaslarimiz ile birlikte projeyi gelistirirken odagimiz bölge insani ve yerel kalkinmaydi. Bu proje ile birlikte dogaya terk edilmis plastiklerin ileri dönüsümü sayesinde sadece çevre dostu bir fayda elde etmiyor, yeni ve döngüsel bir ekonomi de olusturuyoruz. Kadinlar için kapasite gelistiren ve gelir getirici bir faaliyet olmasi sebebiyle is ve aile hayatinda kadinin görünürlügünü artirmak konusunda da mutluluk duyuyoruz.

Gerçeklestirdigimiz bu projeyi etki odakli sürdürülebilirlik anlayisimizin bir sonucu olarak görüyoruz ve yaklasik 25 bin kisinin yasadigi Karatas’ta ana geçim kaynagi olan balikçiligin sürdürülebilir olmasi için önemli bir kilometre tasidir. Adana Karatas’ta baslayan bu yolculuk, bölgedeki balikçiligi ve genel olarak çevre bilincini güçlendirerek daha yasanabilir bir dünya için önemli adimlar atmamiza olanak taniyor.

Herkes için daha iyi bir gelecek saglamak adina konfor alanimizdan çikip var gücümüzle çalismaya, sürdürülebilirlik etki alanlarimizi genisletmeye, gezegenimiz ve toplum için fayda saglayan projeler için elimizi tasin altina koymaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile