Enerjisa Enerji, Esarj'in Tamamini Satin Aldi

Enerjisa Enerji, Esarj'in Tamamini Satin Aldi

Sürdürülebilirligi stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odagiyla daha akilli ve yesil bir dünyaya katki sunmak için projeler üreten Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk ve en fazla hizli sarj istasyonuna sahip elektrikli araç sarj istasyonu operatörü Esarj’in tamamini satin alarak bünyesine katti.

Türkiye’nin enerji dönüsümünde önde gelen dagitim, perakende satis ve müsteri çözümleri sirketi Enerjisa Enerji’nin istiraki olan ve Türkiye’de ilk ve en fazla hizli sarj istasyonuna sahip olma özelligi ile liderligi elinde bulunduran Esarj, tüm hisseleriyle Enerjisa Enerji bünyesine katilarak ilklerin sirketi olmaya devam edecek.

Yapilan sirket açiklamasina göre, Türkiye’de elektrikli araç kullaniminin yayginlasmasi ile hizli sarj istasyonu kurma konusunda ilk günden bu yana sektördeki liderligini koruyan Esarj, kurdugu 360kW gücündeki ilk istasyon ile birlikte 60’in üzerinde sehirde; 400’den fazlasi yüksek hizli (DC) olmak üzere 600’ün üzerinde sarj istasyonlari en iyi deneyimi sunmaya devam ediyor.

Son 2 yilda 250 Milyon TL yatirim

Türkiye’nin ilk ve en fazla hizli sarj istasyonuna sahip elektrikli araç sarj istasyonu agi olan Esarj’ in çogunluk hisselerini 2018 yilinda satin alarak sirketin yönetimine geçen Enerjisa Enerji, 2021 yilinda Esarj’daki çogunluk hisse payini yüzde 80’den 94’e yükseltmisti.

Esarj’a yatirim plani kapsaminda son 2 yilda 250 Milyon TL’lik yatirim yapan ve sektöründe bu konuda da öncü olan Enerjisa Enerji, Esarj ile 2023 yili sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hizli (DC) olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalismalarina devam ediyor.

“Herkes için daha iyi bir gelecek saglayacak adimlarin öncüsüyüz”

Esarj’in tamamini sektörün lideri Enerjisa Enerji bünyesine kattiklari için gurur duyduklarini dile getiren Enerjisa Enerji CEO’su ve Esarj Yönetim Kurulu Baskani Murat Pinar, “Türkiye’nin ilk ve en fazla hizli elektrikli araç sarj istasyon agi ve elektrikli araç sarj istasyonu yatirimlariyla müsterilerine en iyi ve en hizli deneyimi yasatmaya devam ediyoruz. Türkiye Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari ekosisteminin yani sira herkes için daha iyi bir gelecek saglayacak adimlarin öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu sirketler arasinda yer alma hedefiyle çalisiyoruz. Tüm çalismalarimizi inovasyon ve dijitallesme üzerine yapiyoruz. Bu noktada ekosistemimizi yaptigimiz yatirimlarla güçlendiriyor; bu yatirimlar ile Türkiye’de elektrikli araç ekosistemi içerisinde iddiamizi ortaya koymus oluyoruz. Bu satin almayi da bunun bir kaniti olarak görebiliriz” dedi.

Esarj, ilklere imza atmisti

Elektrikli araçlarin karbon emisyonlarini azaltmada tam potansiyellerine ulasmalari için çalisan Türkiye’nin ilk sarj operatörü olan Esarj, yenilebilir enerji sertifikasi alan ilk sarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC sarj istasyonu ve elektrikli araç markalari ile anlasmali ilk sarj operatörü ve son olarak unvanlarinin yanina Türkiye’de 360kW gücündeki ilk ve en hizli sarj istasyonunu da ekleyerek bir ilke daha imza atmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile