Enerjisini Günesten Alan Okul Açiklamasi Yüzde 100'E Yakinini Karsiliyor

Enerjisini Günesten Alan Okul Açiklamasi Yüzde 100'E Yakinini Karsiliyor

Kirikkale’deki bir lisenin elektrik ihtiyacinin yüzde 100’e yakini, çatiya kurulan günes panellerinden karsilaniyor.

Kirikkale’de, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde hayata geçirilen uygulama, "yenilenebilir enerji" konusunda örnek. Okul binasinin çatisina 146 adet adet günes paneli yerlestirildi. Paneller sayesinde 23 derslik, konferans salonu, spor salonu, kütüphane ve laboratuvarin elektrik ihtiyaci karsilaniyor. Günes enerjisi santrali kis mevsiminde yüzde 90, yaz mevsiminde ise yüzde 100 elektrik üretimi yapiyor. Bu sistem, Milli Egitim Bakanligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Alman Uluslararasi Is Birligi Kurumunca yürütülen proje çerçevesinde 2019’da yilinda kuruldu.

Il Milli Egitim Müdürü Hayati Telefoncu, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, günlük ortalama 360 kilovat enerji elde edildigini söyledi.



Telefoncu, "146 adet panel okulun çatisina yerlestirildi. Günlük ortalama 360 kilovat enerji elde ediyoruz. Yazin okulumuzun ihtiyaci olan elektrigin yüzde 100’ünü kisin ise yüzde 90’inini elde ediyoruz. Sayin Milli Egitim Bakanimiza okulumuza bu konudaki çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile