Enerya, Bayram Öncesi 60 Çalisanini Isten Çikardi

Enerya, Bayram Öncesi 60 Çalisanini Isten Çikardi

Denizli’nin yetkili dogalgaz dagitimi sirketi olan Enerya, bayram öncesi 60 çalisanini gece yarisi isten çikararak büyük tepki topladi.

Denizli’de dogalgaz dagitim islemlerinin yüklenicisi olan Enerya, aralarinda 187 Dogalgaz Acil Yardim hattinda görevli acil müdahale personelinin de bulundugu 60’a yakin çalisani isten çikardi. Isten çikarildiklarini gece yarisi ögrenen çalisanlar, yaklasik 1 ay önce DISK’e bagli Enerji-Sen’e üye olduklarini, firma yetkililerin bu durumu ögrendikten sonra mobing uygulamaya basladigini ileri sürdü. Son olarak dün e-devlet ekranlarindan sendika üyeliklerinin kontrol edilmesine izin vermeyen çalisanlar, gece yarisi tek tarafli fesih yöntemiyle isten çikarildiklari öne sürdü.

Haksiz bir sekilde isten çikarildiklarini savunan isçiler, 1 Temmuz Cuma günü Denizli Enerya önünde eylem yapacaklarini duyurdu. Yapilan açiklamada, “Ahlatçi Holding bünyesinde yer alan Enerya’dan sendika düsmanligi. Sendikal çogunlugu aldigimiz ve yetki tespitinde bulundugumuz Enerya enerji isvereni, sendikal baski ve isten atmalar ile açikça isçilerin sendikali çalisma hakkini gasp etmektedir. Çogunlukta oldugumuz Yetki tespitinde bulundugumuz isyerinde isveren 50 üzeri isçi arkadasimizi hukuksuz bir biçimde 04 kodu ile isten çikarmistir. Bizler bu çikarmalarin isçilerin sendikali çalisma hakkinin gaspi oldugunu çok iyi biliyoruz. Ahlatçi Holding ve Enerya enerji isvereni açikça sendikali isçiler ile çalismayacagini ve hatta sendikadan istifa etmeleri için baski ve mobbing uyguladigini, baskidan sonuç alamayinca isçilerin telefonlarini ellerinden alarak ve e-devlet sifrelerini baski ile ögrenip isçileri istifa etmeye ve ettirmeye çalismistir. Bu baskilardan sonuç elde edemeyen firma, son çare olarak 50 üzerinde isçi arkadasimizi isten çikarmistir. Buradan isvereni uyariyoruz sendikali çalismak anayasal haktir. Anayasayi çigneyerek isçilerin sendikali çalisma hakkini gasp etmekten vazgeçin. Buradan sizleri uyariyoruz derhal bu hukuksuzluga son verin atilan isçileri de derhal ise geri alin” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile