'Engel Biziz Projesi' Tanıtım Toplantısı

Bartın'da "Engel Biziz Projesi" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bartın Valisi Ali Çınar, Kültür Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle engelliliğin önlenmesi, engelli bireylere psikolojik yaklaşım ve engellilerin hangi kurumlardan ne tür destek alabilecekleri konusunda farkındalığın arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

İlde aile hekimleri, müftülük, gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü personelinden oluşan eğitim ekibiyle öncelikle engelliliğin önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
"Engelliliğin önlenmesine yönelik eğitimlerle insanlarımızı bilinçlendireceğiz. Birlikte aynı hedefe koşmaya mecburuz. Nüfusumuz nitelikli ve eğitimli olacak ki, kalkınmamız daha başarılı olsun. Biz bütün nüfusumuzun, gençlerimizin, insanlarımızın iyi eğitilmesini sağlayacağız ve üretimde, istihdamda, bilginin, teknolojinin üretilmesinde, gerek kendi insanımıza, gerekse dünya insanına büyük katkılar sunacağız. Bunu ancak sağlıklı olursak başarılı olabiliriz. Bunun yolu da nasıl sağlıklı olacağımızı öğrenmekten geçiyor. Bu projede bunlardan bir tanesidir."
Toplantıya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz ile engelli ve engelli aileleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile