Engel Tanimadi, 27 Yasinda Basketbola Basladi

Engel Tanimadi, 27 Yasinda Basketbola Basladi

Adana’da 27 yasinda yetenegi kesfedilerek basketbola baslayan down sendromlu milli basketbolcu Onur Kurtulmus, dünya ikincisi milli takimin da önemli oyuncularindan oldu.

2018 yilinda Samsun’da katildigi seçmelerde basketbola yetenegi oldugu belirlenen down sendromlu milli basketbolcu Onur Kurtulmus (32) çalismalarini Adana Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda antrenör Hakan Tulay esliginde sürdürüyor. 2024 Dünya Down Sendromlular Spor Oyunlari’nda dünya ikinciligi elde eden Türkiye Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi’nin da formasini terleten Kurtulmus, basketbol antrenörü olmanin hayalini kuruyor. 5 yildir basketbol oynayan ve spor yapmaktan çok keyif aldigini anlatan Onur Kurtulmus, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, basketbolda en sevdigi seyin 3’lük atmak oldugunu söyledi.



Cemile Kurtulmus: "Adana’nin tek down sendromlu milli basketbolcusu"

Onur’un basketbola olan yeteneginin 2018 yilinda Samsun’da katildigi seçmelerde tespit edildigini belirten Anne Cemile Kurtulmus, "Onur’la 2018’de Samsun’a seçmelere gittik. Orada basketbol takimina seçildi. 2018’den beri basketbol oynuyor. 5 yildan bu yana Adana’da ilk ve tek simdiye kadar Down Sendromlu milli basketbolcu Onur. Milli takim ile iki defa Italya’ya gittiler. Bu sene de milli takim bazinda dünya ikincisi olduk" dedi.



"Iyi ki böyle bir oglum var, o da kendisi ile gurur duyuyor"

Down sendromlu sporcular için farkindalik ve imkanlarin geçmise oranla çok daha iyi oldugunu belirten Kurtulmus, "Bizim zamanimizda bu kadar imkan yoktu. Olsa daha iyi olurdu da ama simdi çok iyi. Iyi ki de benim böyle bir oglum var. Bazen sabah bazen de ögleden sonra haftanin 5 günü antrenmana götürüyorum. Onur da kendi kendine gurur duruyor. Arkadaslari için, ’Anne ben onlara örnegim’ diyor mesela. ’Ben onlara maç gösterecegim, antrenman gösterecegim’ diyor" seklinde konustu.

Engellerin spora engel olmadiginin altini çizen ve engelli çocuk annelerine mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Cemile Kurtulmus, "Engel, spora hiç engel olmuyor, spor yaparsa engelli çocuklariniz normal çocuklardan daha üstün olabiliyorlar" ifadelerini kullandi.

Onur Kurtulmus: "3’lük atmayi daha çok seviyorum"

Türkiye Down Sendromlular milli takimi oyuncusu Onur Kurtulmus da, basketbolu çok sevdigini ve basketbolda en sevdigi seyin sut atmak oldugunu söyledi.

Attigi sutlarin sayiya dönüsmesiyle kendisini çok mutlu hissettigini anlatan Kurtulmus, "Ben 3’lük atiyorum. Ikilik ve üçlük atiyorum ama üçlük atmayi daha çok seviyorum" diye konustu.



Hakan Tulay: "Onur’un basketbola ilgi ve meraki çok fazla"

Onur’la 1 senedir birlikte çalistiklarini kaydeden basketbol antrenörü Hakan Tulay ise, "Onurla yaklasik 1 senedir beraber çalisiyoruz. Sezon basindan beri diyebiliriz. Onur gayet yetenekli bir arkadasimiz. Basketbola ilgi ve meraki çok fazla. Onun da bu istegini cevapsiz birakmamak adina birlikte çalisiyoruz. Kendisiyle çalismaktan da çok memnunum. Onur diger arkadaslarina göre biraz daha önde. Biraz daha basketbol olarak da daha yetenekli kendisi. Bunun sonucunda da milli takimda görev yapiyor ayni zamanda. Bundan sonraki süreçte de basarilarinin devami gelecektir diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile