'Engel Tanımayan Aşk'larıyla Örnek Oluyorlar

Hayatını tesadüfen birleştiren yürüme engelli Seher ve Mehmet Emin Söylemez çifti, hem yaşama azimleri hem de birbirlerine duydukları sevgiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Arkadaşını ararken Çorum'da yaşayan Seher Akman'ın telefon numarasını yanlışlıkla tuşlayan Şanlıurfalı Mehmet Emin Söylemez, yaklaşık 9 ay telefonla görüştükten sonra evlendiği Seher'le yaşamını Çorum'da sürdürüyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle Ulukavak Mahallesi'nde yorgancı dükkanı açan çift, hem evinde hem de iş yerinde birbirine destek oluyor.

Karşılarına çıkan engelleri birbirlerine destek olarak aşan Mehmet Emin (43) ve Seher Söylemez (39) çifti, azimleri ve birbirlerine sevgileriyle çevresindekilere örnek oluyor.

Seher Söylemez, 1,5 yaşında yakalandığı rahatsızlığın ardından yürüme yetisini kaybettiğini, ailesinin çabası sonucu yaşadığı köyde ortaokul eğitimini tamamladığını söyledi.

Ulaşım sorunu nedeniyle ortaokuldan sonra eğitimine devam edemediğini belirten Söylemez, yaşama tutunması için babasının büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Babasının yeniden yürüyebilmesi için çok uğraştığını, yıllarca Türkiye'deki pek çok hastaneyi dolaştıklarını anlatan Söylemez, tüm çabalarına rağmen bir sonuca varamadıklarını kaydetti.

Söylemez, 12 yıl önce bir tesadüf sonucu tanıştığı Şanlıurfa'da yaşayan Mehmet Emin Söylemez ile hayatını birleştirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Emin, telefonla bir arkadaşını aradığı sırada yanlışlıkla benim numaramı çevirmiş. Bu yanlış arama sonrası konuşmaya başladık ancak ben bunların hepsini daha önce rüyamda görmüştüm. Birbirimizi 9 ay süren telefon görüşmelerinde tanımaya çalıştık. Daha sonra da evlenmeye karar verdik. Evlendikten sonra Emin de Çorum'a yerleşti. 2004 yılında SYDV'nin verdiği krediden faydalanarak iş yerimizi açtık. Eşimin mesleği yorgancılık. Ben de zamanla yorgan dikmeyi öğrenerek eşime yardım etmeye başladım."

- "Hiçbir zaman hayata küsmedim"

Yürüyemedikleri için çok üzülmediklerini, tekerlekli sandalye ve akülü araçlarla mesafeleri katettiklerini dile getiren Söylemez, "Hiçbir zaman kendimi sakat olarak görmedim. İster engelli, ister sakat, isterse topal desinler, hiçbir şey fark etmez. Hiçbir zaman hayata küsmedim. Bu benim kaderim, hayatımın bir parçası. Hiçbir zaman şikayet de etmedim, isyan da. Emin de öyle" dedi.

"Etrafımızda sapasağlam birçok insan var ama her şeyden şikayetçiler" diyen Söylemez, yürüyebildikleri halde her yere araçla gidenlere çok kızdığını ifade etti.

Söylemez, tek hayalinin iş yerinde kullandığı dikiş makinesini değiştirmek olduğunu ancak fiyatının fazla olması nedeniyle istedikleri makineye sahip olamadığını söyledi.

- "Keşke tüm özürlüler benim durumumda olsaydı"

Mehmet Emin Söylemez ise 9 aylıkken geçirdiği ateşli hastalığın ardından bir daha yürüyemediğini anlattı. Yanlışlıkla tuşladığı telefon numarasının hayatını değiştirdiğine değinen Söylemez, şöyle konuştu:

"Bir arkadaşımı ararken yanlışlıkla Seher'in numarasını tuşlamışım. O vesileyle konuşmaya başladık. İlk başlarda arkadaşlarımdan birisi benimle dalga geçiyor sandım. Hatta denemek için kendime başka bir telefon hattı alıp ondan da aradım. Sonra Sakatlar Derneği'nden Seher'i araştırdım. Yine inanmadım. Sonra 'Beni Çorum'daki sabit bir telefon numarasından ara' dedim. Çorum'dan beni arayınca inandım. Seher, beni rüyasında gördüğünü anlatmıştı. Giydiğim elbiseleri bile söyledi. Hepsi doğruydu. Çok etkilendim. Sonra da evlendik."

Birlikte açtıkları dükkanda çalıştıklarını, işlerinin de çok iyi olduğunu kaydeden Söylemez, "Keşke tüm özürlüler benim durumumda olsaydı. Allah'a çok şükür, çok iyi durumdayız. Bugüne kadar hiç isyan etmedim, bundan sonra da etmem inşallah. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz" ifadelerini kullandı.

Yorgancılık mesleğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu, en küçük meslektaşının 35 yaşında olduğunu dile getiren Söylemez, mesleği yaşatmak için bir dükkan daha açarak gençlere iş imkanı sunmak istediğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile