Engelleri, Depremzedelere Kosmalarina Mani Olmadi

Engelleri, Depremzedelere Kosmalarina Mani Olmadi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yola koyulan engelli bireyler, kendi imkanlari ve hayirseverlerin yardimlariyla aldiklari medikal yardim malzemelerini Hatay’a ulastirdi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yasayan engelli bireyler, engellerini bu kez Kahramanmaras’ta yasanan asrin felaketinden kurtulan depremzedeler için astilar. Depremin hemen ardindan yardim faaliyeti baslatan Gölcük Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi’ne kayitli bireyler, kendi imkanlari ve hayirseverlerin de yardimlariyla medikal yardim malzemeleri aldilar. Engelli bireylerin özenle paketledikleri yardim malzemeleri, Gölcük Engelliler Dernegi Baskani Hasan Bat ve ekibi tarafindan Hatay’a ulastirildi. Malzemeler, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer esliginde yardim toplama merkezine teslim edildi. Bat ve beraberindeki ekibi daha sonra depremzede çocuklara çikolata ikram ettiler.

Gölcüklü engelli bireylerin yardimlariyla hazirlanan yardim kolilerinde 20 manuel tekerlekli sandalye, çocuk ve yetiskinler için 11 hava ventilatör, 1 hasta tasima sedyesi, 8 yürüteç, 26 koltukalti bastonu, 5 koli vücut temizleme islak havlusu, 21 koli yetiskin hasta bezi, 5 koli yetiskin mont, atki, bere, eldiven, 12 çocuk esofman takimi ve 12 yagmurluk yer aldi. Bölgeye ulastirilan yardimlar, Hatay Defne Sehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olusturulan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Deprem Lojistik Dagitim Merkezi’nden ihtiyaç sahibi depremzedelere ulastirilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile