Giresun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla bir anaokulunun bahçesinde gerçekleşen atla terapi eğitimlerinde 24 otistik öğrenci her sabah ata biniyor. Kask takılıp binici kıyafeti giydirilen çocuklar, öğretmenleri eşliğinde midilli üzerinde tur atıyor.
Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle otistik çocuklara atla terapi eğitimi uygulaması yaptıklarını söyledi.
Atla terapinin otistik çocukların kas gelişimi ve dengelerini sağlaması konusunda önemli katkı sağlayan bir uygulama olduğunu dile getiren Akkurt, şunları kaydetti:
"Ayrıca hayvan sevgisini de değerlendirerek eğitimin sürecini hızlandırmaya çalışıyoruz. Gerçekten otistik çocuklarımız sabahleyin okula geldiklerinde bu eğitime gideceklerini hissettikleri zaman sevinçle buraya ulaşmak istiyorlar, atla eğitim yapmak için büyük istek gösteriyorlar. Başlangıçta ürkek, üşengeç davranıyorlar ama giderek bu eğitimi seviyorlar. Biz de çocukların bu sevgisinden yararlanmak suretiyle onların kas gelişimine, denge gelişimine katkıda bulunmayı arzu ediyoruz."
Atla terapi gören öğrenci velilerinden Sevinç Armacı ise çocuğunun ata binmeyi çok sevdiğini belirterek, "Daha önceden okula zorla getiriyorduk şimdi okulu çok seviyor. At eğitimine daha yeni başladık ancak çocuğumda değişim gözlüyorum. Ata bindiği gün daha sakin oluyor" dedi.
Engelleri Midilli İle 'At'Lıyorlar
Giresun'da Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında "Okulumda Engelleri At'lıyorum" projesiyle engelli çocuklar midilliye binerek terapi görüyor.