Bir yıl sürecek projenin açılışında konuşan PADOK firması Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gökhan Çilingir, aile olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyledi.
Çilingir, “Atlı polis uygulamasını ilk defa Muğla’da gerçekleştirdik. Bu uygulama ile Bodrum, Marmaris, Köyceğiz ve Fethiye olmak üzere 3 ay boyunca düzenli atlı polis görevi yapıldı. Hipoterapi projesi ile beraber yani atlı tedavi ile çok önemli bir projeye bugün başladık” dedi.
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz proje hakkında bilgi verdi. Öçalmaz, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen “Engelleri ‘At’la Geç” projemiz bir yıl boyunca üçer aylık periyotlarla devam edecek. Proje kapsamında engelli çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişmelerini hedefliyoruz. At ile ilgili etkinlikler fiziksel, zihinsel ve psikolojik uyumsuzluklar yaşayan engellilerin psiko-sosyal, duyusal ve fiziksel gelişmelerine yardımcı olduğu gibi engelli bireylerin bu spor yoluyla kişisel becerileri de gelişecektir. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği işbirliği ile belirlenen 9 engelli çocuğumuz ile 2 özel binicilik eğitmeninden destek alınarak 1 yıl boyunca ücretsiz gerçekleştirilecek projede her üç aylık dönemde engelli grupları değiştirerek daha fazla vatandaşımıza ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.
Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, engelli derneklerine teşekkür ederken, bir yılın sonunda başlangıca oranla manevi bağların, sosyal bağların daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacağına inandığını söyledi.
Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise çağdaşlığın ölçüsünün toplumdaki tüm insanlara yaşama hakkını vermesi ile olduğunu söyledi.
Kurban, “Hangi konumda olursa olsun, hangi pozisyonda olursa olsun, hepimizin yararlandığı haklardan engellilerimiz de yararlanabilmeleriler. Bizim gibi caddelerde yürüyebilmeli, bizim kullandığımız her hakkı onlar da kullanabilmeliler” dedi.
Konuşmaların ardından üç ay sürecek zihinsel ve engelli çocuklar güvenlik giysilerini giyerek binicilik eğitmenleri gözetiminde at bindiler. Kapalı mekânda gerçekleştirilecek proje uygulaması ile engelli ve zihinsel engelli çocukların at ile terapisi sağlanacak.
Engellerini 'AT'la Aşacaklar
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Engelleri At’la Geç’ projesi kapsamsında engelli çocuklara yönelik 1 yıl sürecek olan binicilik projesi start aldı. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği işbirliği ile belirlenen 9 engelli çocuğun engellerini at binerek daha kolay aşmaları sağlanacak. Proje için Gökova Mahallesinde bulunan PADOK Atlı Spor Kulübünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, engelli dernek başkanları ve aileler katıldı.