Engelli Bireyler Beyoglu Belediyesi'nin Kefken Kampinda Yazin Tadini Çikartiyor

Engelli Bireyler Beyoglu Belediyesi'nin Kefken Kampinda Yazin Tadini Çikartiyor

70 engelli birey aileleriyle birlikte Beyoglu Belediyesi’nin Kefken Kampi’na misafir oldu. Bir hafta boyunca kampta kalacak olan engelli bireyler tatil yapmanin yani sira uzman egitmenler esliginde fiziksel gelisimlerine katki sunacak sportif egitimlere de katiliyor.

Her yil binlerce ögrenciyi ve günübirlik ziyaretçiyi agirlayan Beyoglu Belediyesi Kefken Çevre Yaz Kampi yaz sezonuna kapilarini açti. Yaz boyunca ögrencileri agirlayacak olan kampin ilk misafirleri engelli bireyler ve aileleri oldu. Beyoglu Belediyesi tarafindan özel araçlarla kamp alanina götürülen 70 engelli birey ve aileleri kamp hayatinin keyfini çikartmaya basladi.

Aileleriyle birlikte bir hafta boyunca kampta kalacak olan engelli bireyler tatil yapmanin yani sira uzman egitmenler esliginde fiziksel gelisimlerine katki sunacak sportif egitimlere de katiliyor. Kamp ayni zamanda engelli bireylere yeni arkadasliklar kurma ve sosyal hayatin olagan akisina adapte olma firsati da sunmasi açisindan büyük önem tasiyor.

Her zaman engelli bireylerin yaninda olduklarini ifade eden Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Beyoglu Belediyesi olarak engelli bireylerimizin topluma aktif bireyler olarak katilmasini saglamak her zaman öncelikli hedefimiz oldu. Bu çerçevede ilçe genelinde engelli rampalarinin insasi, engelli bireylerimiz için sportif egitimler ve konserler basta olmak üzere birçok çalismayi hayata geçirdik. Bu konuda bazi üniversitelerimizle de güzel isbirlikleri yaptik. Havalarin isinmasiyla birlikte de engelli bireylerimiz hem tatil yapsin hem de fiziksel aktivitelerini aksatmadan devam ettirebilsin diye onlari aileleriyle birlikte Kefken Kampimizda agirladik. Çok da mutlu oldular. Tabii ki biz de çok mutlu olduk. Çünkü dezavantajli bireylerimizin gözlerindeki o isilti bizlere her zaman rehber oldu. Biz el ele vererek tüm engelleri hep birlikte asacagimiza inaniyoruz. Çalismalarimizi da bu çerçevede sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile