Engelli Bireylere Yönelik Rehabilitasyon Hizmet Protokolü Imzaladi

Engelli Bireylere Yönelik Rehabilitasyon Hizmet Protokolü Imzaladi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile Türkiye Beyazay Dernegi arasinda engelli bireyler ve ailelerine yönelik rehabilitasyon hizmet çalismalarinin ortak yürütülmesi konusunda is birligi için protokol imzalandi.

Engelli bireyler ve ailelerine yönelik rehabilitasyon hizmet çalismalarinin ortak yürütülmesi konusunda is birligi için protokol, Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin ile Türkiye Beyazay Dernegi Genel Baskani Lokman Ayva imzaladi. Protokol sonrasi yapilan açiklamada, imzalanan protokolün öncelikli amacinin engellilere yönelik Türkiye’de ve yerelde saglanan hizmetlerin bilinirliginin arttirilmasi oldugunu ifade edildi.

"Engellilere yönelik yenilikçi hizmetler"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak birçok alanda oldugu gibi engellilere yönelik yenilikçi hizmetler vermeye devam ettiklerini vurgulayan Baskan Büyükakin, “Milletvekilimizin, Türkiye’de engellilere yönelik çalismalarin yapilmasi konusunda özellikle yasal düzenlemeler konusunda çok ciddi emekleri olmustur. Bu islere liderlik ederek, bu konularin fark edilmesi açisindan son derece önemli katkilari oldu. Kendisi, sadece ulusal düzeyde bu hizmetleri yapmadi ayni zamanda uluslararasi platformlarda Türkiye’yi gururla temsil etti. Cumhurbaskanimizin engellilere yönelik olarak çikartmis oldugu düzenlemelerin hepsinde Lokman Ayva beyin çok emekleri var. Öncelikle kendilerine bu emekleri için tesekkür ediyorum” dedi.



"Çok sayida örnek proje"

Baskan Büyükakin, engelli bireylerin tarimla ilgili faaliyet alanlarina katiliminin saglanmasina çalistiklarini kaydederek, “Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak su ana kadar çok sayida örnek projemiz oldu. Bu da onlardan bir tanesi olacak. Burada en kiymetli olan sey, yapilan islerin kullanici ile beraber yapilmasi. Onlarin talepleri dogrultusunda harekete geçmek çok daha kiymetli. Bu protokol katilimci yönetimin artirilmasi konusunda da çok ciddi bir imkan saglamis olacak. Beyazay Dernegi ile yapmis oldugumuz bu çalismanin, güzel hizmetler baslatmasini temenni ediyorum. Insallah baska belediyelere de buradan örnek uygulamalar çikacaktir. Bu iyi uygulama örnekleri de Türkiye’de yayginlastirilacaktir diye temenni ediyorum. Bir kez daha degerli vekilimize buraya kadar gelip bu protokole imza attigi ve bizle beraber çalisma arzusunu ifade ettigi için tesekkür ediyorum. Vekilimizin bu konudaki vizyonu ve birikimi açikça ortada, belediyemizin tüm imkanlarini kendileriyle birlikte harekete geçirecegiz" ifadelerinde bulundu.

"Engelli bireyler, bilisimden tarima var olacak"

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Büyükakin’a çalismalarindan dolayi tesekkür ederek konusmasina baslayan Türkiye Beyazay Dernegi Genel Baskani Lokman Ayva, imzalanan protokolle engelli bireylerin gerek egitim gerek sosyal hayatla ilgili haklarindan haberdar olabileceklerini vurguladi. Ayva, imzalanan protokolün diger belediyelere de örnek olusturmasini dileyerek, “Türkiye’de ilk defa açilacak pencereler var, ufuklar var. Yeni ufuklara yelken açiyoruz. Mesela sera çalismalari baslatiyoruz. Burada engelli insanlar, tarim yapabilmeyi ögrenecek. Insallah tarima da baslayacaklar. Engelli bireyler bilisimden tarima Kocaeli Büyüksehir Belediye sayesinde var olacak. Bu protokol nedeniyle Tahir Baskanimiza bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile