Engelli Çift, Insaatini Bitiremedikleri Evleri Için Destek Bekliyor

Engelli Çift, Insaatini Bitiremedikleri Evleri Için Destek Bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan Çigdem ve Orhan Dagdeviren çifti, temelini geçen sene attiklari evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarli vatandaslardan destek bekliyor.

Yüksekova’ya bagli Çevreli Küme Evleri’nde yasayan Çigdem ve Orhan Dagdeviren çifti, 2022 yilinda dünya evine girdi. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren çift, kendilerine bir ev insa etmek istedi. Geçen sene arsalarinin üzerine temel atan çift, maddi imkansizliklar yüzünden evlerini tamamlayamadi. En büyük hayallerinin evlerine yerlesmek oldugunu kaydeden Dagdeviren çifti, yetkililerden ve duyarli vatandaslardan destek bekliyor.

Evlendikten sonra Yüksekova’da kaldiklarini kaydeden Çigdem Dagdeviren, “Kaldigimiz dairede hem kiramiz artti hem de giris çikislari bizim için sikintiliydi. Köye geldik, kaynimin evinde kaliyoruz. Onlarin evinin giris çikisi da bizim için rahatsiz edici. Biz geldik bir temel attik. Malzemelerin bir kismini borçla aldik, bir kismi için de hayirseverler yardimci oldu. Temeli attik ama geçen seneden beri bu temel böyle. Ikimizin de engelli maasi çok düsük. Valimiz olsun, vatandaslar olsun, destek bekliyoruz kendilerinden. Biz de evimize girmek istiyoruz. Rahat etmek istiyoruz” seklinde konustu.

Attiklari temelin ikinci yila girecegini ve temelde kullandigi insaat malzemelerinin büyük kismini borçla aldigini söyleyen Orhan Dagdeviren ise, “Zor durumdayiz, sikintidayiz. Imkanlarimiz yok. Tek gelirimiz engelli maasimiz. Onunla da bir sey yapilmiyor. Geçen seneden beri abimin evindeyiz. Içeri girmek, disari çikmak bizim için çok sikintili. Gelip gidemiyoruz. Kendimize göre ev yapmak için temel attik ama tamamlayamadik. Milletimiz bize destek olursa çok seviniriz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile