Engelli Çocuğu Olan Anneler İçin Umut Çalıştayı

Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı - Konya Milletvekili Orhan Erdem'in başkanlığında, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve Adana Milletvekili Fatoş Zopcuk Gürkan ve GÜNDER Başkanı Yener Doğruer'in katılımları ile "Engelli Çocuğu Olan Anneler İçin Umut Çalıştayı"nda "Özel Eğitim" masaya yatırıldı

Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı - Konya Milletvekili Orhan Erdem'in başkanlığında, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve Adana Milletvekili Fatoş Zopcuk Gürkan ve GÜNDER Başkanı Yener Doğruer'in katılımları ile "Engelli Çocuğu Olan Anneler İçin Umut Çalıştayı"nda "Özel Eğitim" masaya yatırıldı.
Özel Eğitim alanında daha iyi hizmet verilebilmesi, işleyişte karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi ve sorumlulukların hatırlatılması için neler yapılabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Çalış tayda bir konuşma yapan GÜNDER Başkanı Yener Doğruer, "5378 sayılı Özürlüler Yasası ile Devlet özürlülüğün önlenmesinden, özürlülerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümüne kadar geniş bir alanda sorumluluk üstlenerek 'Sosyal Devlet olma' ilkesine yaraşır adımlar atmıştır." dedi.
Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı - Konya Milletvekili Orhan Erdem, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve Adana Milletvekili Fatoş Zopcuk Gürkan; oluşturulan Çalıştay Raporu'nda belirtilen hususların çözüme kavuşturulması için, ilgili tüm Bakanlıklar nezdinde konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.
Ankara'da yapılan Özel Eğitim Çalıştayına, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Adana Milletvekili Fatoş Zopcuk Gürkan, Günder Başkanı Yener Doğruer, GÜNDER Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Okudan, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç, Maliye Bakanlığı Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Koç, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necate Baykoç
Dönmez, Selçuk Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Sarı ve alanda hizmet vermekte olan Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri katıldı.
Çalıştay sonunda, "Özel Eğitime ödenen destek eğitim ücreti seans farklarının ödenmesi, özel gereksinimli bireylere grup eğitimi verilmesi, standartlar yönergesinin gözden geçirilerek hazırlanması, eğitim sürelerinin artırılması, aile eğitimine önem verilmesi, RAM'lardaki fiziki yetersizliklerin kaldırılması, denetimlerin "Rehberlik" esaslı uygulanması, özel eğitim üst kurulu oluşturulması, alanda yaşanan uzman sıkıntılarının karşılanabilmesi için YÖK ile irtibatlı çalışılması ve sağlık kurullarında
yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi için Sağlık Bakanlığının acil tedbir alması gerektiği" konuları öncelikli gündem olarak belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile