Engelli Dayanışma Evi Açıldı

Engelli Dayanışma Evi Açıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Engelli Dayanışma evinin açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesi tarafından hazırlanan SODES Projesi kapsamında kabul edilen Engelli Dayanışma Evi ile dernek binasının açılışı yapıldı. Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Besni Kaymakamı Aytaç Akgül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılınç, çok sayıda kurum müdürü, sivil toplum kuruluşları temsilcisi ve dernek üyeleri açılışa katıldı.
Törende açılış konuşması yapan Derneğin 2. Başkanı Ömer Aslan, "Artık Besni'deki engelli kardeşlerimiz rahatça internete girebilecekleri, kitap okuyabilecekleri, televizyon seyredebilecekleri, sohbet edebilecekleri, sosyal ve kültürel aktivitelerden uzak kalmayacakları bir ortama kavuşmuştur. Derneğimizin kurulduğu günden bu yana bizlere her zaman destek veren tüm devlet büyüklerimize ve Besnili hemşerilerimize sonsuz teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.
Vali Ramazan Sodan ise, SODES Projelerinden bahsederek, Besni ilçesinin SODES projelerinden en iyi şekilde yararlanan ilçe olduğunu belirterek, "Burada engellilerimiz kendi aralarındaki diyalogu ve dayanışmayı sergileyecekler. Hem sosyal aktivitelerini yerine getirecekler, hem bilgi tecrübelerini arttıracaklar" dedi.
Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılınç ise, engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı kendilerine amaç edindiklerini vurguladı.
Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan çok sayıda kişiye teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından davetlilere ikramda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile