Engelli Dernekleri: Birlik Bizi Temsil Etmiyor

Engelli Dernekleri: Birlik Bizi Temsil Etmiyor

Bursa’da faaliyetini sürdüren engelli dernekleri, yaptıkları açıklama ile Bursa Engeliler Birliği’nin kendilerini temsil etmediğini duyurdu.


Çarşamba Valilik binası önünde toplanan engelli dernekleri üyeleri, yürüyerek Osmangazi Metro İstasyonu önüne geldi. Burada açıklama yapan engelli dernek başkan ve üyeleri, Bursa Engelliler Birliği’nin de kendileri gibi bir dernek olduğunu belirterek, “Bizi temsil etmiyor” dediler.

Dernekler adına basın açıklaması yapan Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Tamer Sivri, şöyle konuştu: “Daha önce Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa şubesi, Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Duyum İşitme Engelliler Derneği, Sağırları Himaye Derneği ile Mudanya Engelliler Derneği ile bu birliği kurduk. 6 ay sonra bu birliğin yürümediğini gördük ve 15 gün evvel kurucu dernek üyeleri olarak istifamızı verip bu birlikten ayrıldık.” Bursa’da 50’ye yakın engelli derneği olduğunu anlatan Tamer Sivri, “Bu dernekler adına Bursa Engelliler Birliği Derneği`nin her yerde açıklama yapıp, işlem yapmasını istemiyoruz. Kamuoyuna bu birliğin bizleri ve bizim gibi birçok deneği temsil etmediğini belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Engelliler Birliği Derneği Başkanlığı denince Bursa’daki bütün derneklerin bağlı olduğu bir birlik gibi algılandığına işaret eden Tamer Sivri, “Biz resmi kurumlardan randevu dahi alamıyoruz. ‘Engelliler Birliği Derneği gelsin’ deniyor. Halbuki şu anda Bursa’daki 50 dernekten bu birliğe üye olan dernek sayısı 5’i geçmez. Onlar da bizim gibi bir dernek.” ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile