Engelli Dostu Malatya

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi‘nin 17. kuruluş yıldönümü kutlandı. Dernek binasında gerçekleştirilen kutlamaya; Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır‘ın yanı sıra dernek başkanı Ali Haydar Koyun ile dernek üyeleri katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Ulvi Saran, Sakatlar Derneği Malatya Şubesinin gerçekten başarılı bir yıl geçirdiğini belirterek "Türkiye Sakatlar Derneği ile ortaklaşa valilik olarak güzel projeler yapıyoruz. Derneğimiz hem SODES projesini yürütüyor hem de yeni projeler gerçekleştiriyor" dedi.

Saran, her vatandaşın engelli adayı olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Her birimiz engelli adayıyız. Bu nedenle engellilerimizin içinde bulundukları şartları iyi değerlendirmek zorundayız. Bu kapsamda şehrimizi, engellilerin kolayca erişebilecekleri, gezebilecekleri, dolaşabilecekleri fiziki ortamlara dönüştürebilmek için hem devletin merkezi kuruluşları olarak hem de yerel yönetimler olarak çok şeyler yapmak zorundayız. Malatya‘nın engelliler için erişim kolaylığı sağlanmış bir kent haline

gelebilmesi için başta kamu kuruluşları olmak üzere hem vatandaşlarımıza hem de özel kuruluşlarımıza görev ve sorumluluklar düşüyor. İşyerlerinin engellilere kolay ulaşılabilir olabilmesi için yapılması gereken çok şey var. Bu kapsamda derneğimizle birlikte Engelli Dostu Malatya uygulamasını başlattık."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile