Engelli Emre‘ye Validen Akülü Araç

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Selendi ilçesine bağlı Yenice köyünde yaşayan 14 yaşındaki doğuştan engelli çocuğa akülü araç hediye edeceğini söyledi.

İsmail ve Aysel Köse‘nin 3 çocuğundan biri olan ve doğuştan elleriyle ayaklarını kullanamayan Emre Köse, Ege Üniversitesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşunda tedavi görmüş ancak bir sonuç alamamıştı. Talihsiz baba İsmail Köse, oğlunun tedavisi için elindeki tüm imkanları kullanmış ancak oğlunu iyileştirememişti. Annesinin sırtında gittiği köy okulunda ilk 5 yıllık eğitim ve öğretimi tamamlayan Emre Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a mektup yazıp okumak istediğini

belirtmiş, Başbakan‘ın talimatıyla 2008 yılında ilçe merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulu‘nda eğitimine başlayan Köse, burada 1 yıl okuduktan sonra taşımalı eğitim veren Şehirlioğlu İlköğretim Okulu‘na nakledilmişti.

Vali Güvenç, geçtiğimiz günlerde Beyaz Bayrak kazanan Yenice köyünde düzenlenen törene katılmak üzere geldiğinde tekerlekli sandalyede bekleyen Emre ile görüştü. Emre, Vali Güvenç‘ten okula gidip gelebilmek için akülü araba istedi. Bu durumu hemen İl Özel İdare Sekreteri Selami Katrancı‘ya aktaran Vali Güvenç, Emre‘ye 10 gün içinde akülü araba verileceğini müjdeledi.

Emre Köse Vali Güvenç‘e teşekkür ederek bundan sonra daha rahat okula gidip gelebileceğini belirtirken, anne Aysel Köse de memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile