Engelli Esini Yari Yolda Birakmadi

Engelli Esini Yari Yolda Birakmadi

Kayseri’nin Develi Ilçesine Bagli Çayirözü mahallesinde yasayan Abidin Eken; seker hastaligi yüzünden bir bacagini kaybeden esi Hatice Eken’in yanindan ayrilmiyor.

67 yasindaki Abidin Eken; Seker hastaligi yüzünden bir bacagini kaybeden, diger bacagi uyustugu için yerinden kalkamayan esi Hatice Eken’in ve evin tüm ihtiyaçlarini tek basina sagliyor. Esine baktigi için iste çalisamayan ve maasi yetmedigi için bakici tutamayan Abidin Eken; yetkililerin kendilerine yardimci olmalarini ve esini disarida gezdirebilmek için evin önünün parke yapilmasini istiyor. 70 yasinda seker hastasi olan Hatice Eken; “Seker hastasi oldugum için bacagimi kestiler, diger bacagim ve sag kolum da uyusuyor seker hastaligindan dolayi. Gözlerim pek görmüyor, kocam her zaman yanimda. O bakiyor bana. Çocugum var, ise gidip geliyor bazen. Beni hastaneye götürüyor, geceleri uykusuz kaliyor” ifadelerini kullandi.

Abidin Eken ise; “67 yasindayim,, esimin bütün ihtiyaçlarini ben karsiliyorum. Sobayi ben yakiyorum, çayi, yemegi, bulasigi hep ben yapiyorum. Kendisi yerinden kalkamadigi için tuvaletine bile araba ile ben götürüyorum. Engelli raporu verdiler yüzde 87. ’Kendi isini kendi görebilir’ dediler, ama ayaga bile kalkamiyor. Ben yardim ediyorum. Bu zamana kadar beraber yasadik, ben esimi bu durumda kapi disari mi edecegim? Iyi günde de kötü günde de beraberiz, ölene kadar bakmaya mecburuz. Yetkililerden kapimizin önüne parke yapmasini istiyoruz. Esimi disarida gezdirmek için, yagmur yagdigi zaman çamur oldugu için disari çikamiyor. Benim maasim var 800 TL, krediye kesiliyor. Kalan da bana yetmiyor, bakici tutamiyoruz. Esimin bütün islerini ben yaptigim için ise de gidemiyorum. Evden çok nadir kisa süreligine çikabiliyorum, baska bakacak kimse yok” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile