Engelli Ev Hanımları GMKA’nın Projesiyle Hayata Tutunacak

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın desteğiyle Bigadiç Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü “Kadınlar Engelleri Aşıyor Projesi” tamamlandı.

Bigadiç'deki ev kadınlarına ve engelli kadınlara yönelik meslek kurslarını çeşitlendirerek istihdamı arttırmak amacıyla Bigadiç Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan projede, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde giyim üretim teknolojisi ve el sanatları teknolojisi atölyeleri kuruldu. Bu atölyelerde Bigadiçli 26 ev hanımı ve engelli dört ev hanımına overlok makineci ve dekoratif ev aksesuarları kursları verildi.

Kurslarda yapılan çeşitli ürünler, Halk Eğitim Merkezi'nde sergilendi. GMKA 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği projenin sergisinin açılışına GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Demirtaş, diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve kadınlar katıldı.

Törende konuşan Gündoğan, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Bigadiç’ten ikinci projenin çıkmasının, ilçenin gayreti, emeği ve başarısı olduğunu söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Gündoğan, “Siz yeter ki proje hazırlayın, biz açılışına gelmeye hazırız.” dedi.

Kadınlara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Mustafa Gündoğan, “Sadece işçi olup para kazanmayı düşünmeyin. İşveren olmayı, istihdam yaratmayı hedefleyin. İşveren olan bir kadın önce kadınları istihdam edecek, böylece toplumda kadınlar daha iyi yerlere gelecektir.” diye konuştu.

Kaymakam Yıldırım ise, "Büyük bir düşünür, ‘Hayal etmek, bilimden daha güçlüdür.’ demiş. Ne mutlu ki Bigadiç’te hayal eden ve bunları kâğıda döküp hayata geçiren arkadaşlarımız var. Proje koordinasyon merkezindeki arkadaşlarımızın GMKA'dan aldıkları ikinci proje desteğini de tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Projenin amacının, ev hanımlarının ve engelli hanımların hayatına renk katmak, aile ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Gerçekten isabetli bir proje. İsabetli olmasının bir nedeni de Kalkınma Ajansı’nın destek vermesi. Bu merkezin hayata geçmesiyle Halk Eğitim Merkezimiz, 23 kurs açabilecekken 111 değişik kurs açabilecek hale geldik. Bu vesileyle proje ekibini bir kez daha kutluyorum."

Konuşmaların ardından ilk olarak kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ardından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan atölyeler açılarak, kursiyerlerin hazırladığı sergiler ve ürünler gezildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile