Engelli Genç Validen Akülü Sandalye İstedi

Engelli Mehmet Sait Aydın okumak için vali Ahmet Aydın'dan destek talep etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından tekerlekli sandalyesi ile Vali Aydın'ın yanına giden Mehmet Sait Aydın, okulu ile evi arasındaki mesafenin çok uzak olduğunu, bu nedenle kendisine akülü sandalye verilmesini istedi. Vali Aydın, bu talep üzerine engelli Aydın'ı makamına götürüp, bir süre sohbet etti.

Akülü sandalyenin yaklaşık 8 bin lira tutarında olduğunu kaydeden Aydın, ''Evimiz Alan Mahallesi'nde, bu yıl kazandığım Anadolu Lisesi ise Kooperatif Mahallesi'nde yer alıyor. Adeta, her gün kentin bir ucundan öbür ucuna kadar gitmem gerekiyor. Tekerlekli sandalye ile gidemiyorum. Akülü bir sandalye verilmesini istiyorum. Aksi halde okuyamayacağım. Halbuki, ben bilgisayar mühendisi olmayı hayal ediyorum. Okuyamazsam bu hayallerim yıkılacak'' dedi.

Vali Ahmet Aydın da akülü sandalye ile yoğun trafik içerisinde bu kadar uzak mesafeyi her gün akülü sandalye ile gitmesinin tehlikeli olacağını belirterek, ''Okula yakın bir ev tutmak daha iyi olacak. Engelli gencimiz Mehmet Sait Aydın'ın bu okuma azmi takdir edilecek bir şeydir. Kendisine yardım edeceğiz. Hayalinin gerçekleşmesi için destekçi olacağız. Ancak kendisi için en uygun çözüm kendisine ve ailesine okulun yakınlarında bir ev tutmaktır'' diye konuştu.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile