Engelli Gencin Hayali Gerçek Oldu

Engelli Gencin Hayali Gerçek Oldu

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kapancı köyünde ikamet eden doğuştan yürüme engelli 13 yaşındaki Kudret Kılınçat'ın polis teşkilatının nasıl çalıştığını öğrenme yönündeki en büyük hayali gerçek oldu.

  Evine gelen polisleri görünce çok mutlu olduğunu belirten doğuştan yürüme engelli Kudret Kılınçat, 'Televizyonda yayınlanan `Arka Sokaklar` isimli diziyi izlemeyi çok seviyorum. Polislerin iş yaşamlarını merak ediyordum. Onların nasıl bir ortamda çalıştığını öğrenmek ve görmek en büyük hayalimdi. Babam bir gün polis merkezine gidip benim bu hayalimi oradaki yetkililerle paylaşmış. Babamın bu girişimi sonucu polis ağabeyler bu isteğimi yerine getirmek için beni evimden alıp buralara getirdiler. Şu an çokmutluyum. Polis ağabeylerin birbiriyle ortak çalışma içerisinde olması benim hoşuma gitti. Dizide izlediğimde polisler olayı çok hızlı çözüyordu. Ancak, buraya gelince o işlerin o kadar çabuk olmadığını öğrendim. Burayı gezdikten sonra kendimi daha güvende hissettim. Bana bunları yaşatan polislere teşekkür ediyorum 'dedi.

Toplum Destekli Polis Şubesi Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Yaren Öztürk ise, 'Doğuştan yürüme engelli Kudret Kılınçat`ın polisleri çok sevdiğini ve en büyük hayalinin bizlerin çalışma ortamını görmek olduğunu öğrendik. Bizde onu bir gün emniyette misafir etmek istedik. Kudret`e, polislerin nasıl çalıştığını ve polisten her zaman yardım isteyebileceğini söyledik 'diye konuştu. Kılınçat, polis eşliğine emniyet binası içerisinde bulunan birimleri gezdi. Kılınçat`a, Salihli Emniyet Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Kılıç ile Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Yaren Öztürk hediye takdim ederken, olay yeri inceleme ekibi Kılınçat`ın parmak izini alıp kendisine bir kağıda basılmış halde hediye etti.  
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile