Engelli Ogluna Ömrünü Adayan Baba Evsiz Kalmanin Esiginde

Engelli Ogluna Ömrünü Adayan Baba Evsiz Kalmanin Esiginde

Manisa’da serebral palsili 38 yasindaki ogluna hem analik hem de babalik yapan 64 yasindaki Zeki Eyilik, bir Babalar Günü’nü daha ogluyla geçirecegi için mutlu oldugunu söyledi. Ogluna olan sevgisi gözlerine yansiyan baba Zeki Eyilik, Allah ömür verdikçe ogluna bakmaya devam edecegini belirterek, oturduklari evin satilacak olmasindan dolayi evsiz kalmanin esigine geldiklerini anlatti.

Manisa’nin Akhisar ilçesine bagli Medar Mahallesi’nde yasayan 64 yasindaki Zeki Eyilik, 38 yildir serebral palsi olan ogluna hem annelik hem de babalik yapiyor. Oglu Ertan’in altini alan, mamasini yediren, banyosunu yaptiran baba Zeki Eyilik ve oglu Ertan’in birbirine olan bagliligi ve sevgisi ise herkesi duygulandiriyor.

Bütün ömrünü oglu Ertan’a adayan Zeki Eyilik, ogluna bir yasina gelmeden geçirdigi havale sonrasi serebral palsi tanisi kondugunu ve esini de birkaç ay sonra kaybettigini belirterek 38 yildir evladina gözü gibi baktigini anlatti. Oglu Ertan Eyilik’e hem annelik hem babalik yapan Zeki Eyilik, oglunun yüzündeki en ufak bir tebessümün bile kendine dünyalari verdigini söyledi.

Her baba gibi Babalar Günü’nde oglunun yürüyerek geldigini görmek istedigini ancak onun her nefes alisinin bile kendisine dünyalari verdigini kaydeden baba Eyilik oturduklari 2 göz oda evin babadan miras kaldigini ve önümüzdeki günlerde mirasçilar tarafindan satisa çikarilacagini söyledi.

Bir yandan ogluyla ilgilenirken bir yandan da evsiz kalmanin esigine gelen Eyilik, en büyük endisesinin ise kendisine bir sey oldugunda ogluna kimin bakacagiyla ilgili oldugunu belirtti.



Evsiz kalmanin esiginde

Henüz 26 yasindayken ogluna bakmaya basladigini ve 38 yildir evladina tek basina gözü gibi baktigini ifade eden Zeki Eyilik, "Bir yasina gelmeden siddetli havale geçirdi. Havaleden sonra tedavisine basladik serbral palsi oldu. Bu rahatsizlik yasam boyu sürüyormus. Arada bir kardeslerim gelip bakiyorlar, yardimci oluyorlar. Ilaç almak için Akhisar’a gidecegim zaman gelip basinda duruyorlar. Allah razi olsun, sosyal yardimlasma yardimci oluyor, bakim parasi aliyorum. Ihtiyaçlarini giderebiliyorum. Allah bin kere razi olsun devletimden. Zor oluyor ama insanin evladi. Ömür boyu bakacagim. Benim boynumun borcu. Ömrün yettigince bakacagim. En büyük sikintim bana bir sey olursa ogluma ne olacagini düsünüyorum. Bu aralar bir ev sikintimiz var. Oturdugum bu ev miras ve satilacak. Ne yapacagimi bilmiyorum. AK Parti Grup Baskanvekili Bahadir Yenisehirlioglu bu evin çatisini yaptirdi, esya yardiminda bulundu. Allah razi olsun. Ev sagliksiz oldugu için bir hayirsever çikar da yardim ederse ev konusunda Allah razi olsun" dedi.



"Ona bakarken mutlu oluyorum"

Ogluna bakarken mutlu oldugunu ve yasadigi zorluklari dert etmedigini anlatan Eyilik, "Babalar Günü’nde oglumun yürüdügünü görmek çok mutlu ederdi beni ama Babalar Günü hüzünlü geçiyor. Bize verilen bir imtihan bu. Benim yoldasim. Yillardir alistim ben. Ömrüm yettigince bakacagim ben ogluma. Insallah ömrü uzun olur. Bu Babalar Gününde evlatlari engelli olan babalara Allah iyilik saglik versin. Annesi vefat ettiginde oglum 1 yasindaydi. Bakimini ben üstlendim Allah ömür verdi 38 yasina geldi. Ona bakarken mutlu oluyorum. Çok sükür benim bir rahatsizligim yok. Bu yasima kadar hiç hasta olmadim. Kendim için 20 yildir hiç doktora gitmedim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile