Engelli Oğlunun Eli-ayağı Oldu

Sivas'ta yaşayan 3 çocuk annesi Fadik Kılıçer, yürümekte zorlanan ve sağ elini kullanamayan bedensel engelli oğlu Melih'i 5 yıldır okula getirip götürüyor.

Şeyh Şamil Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı Fadik Kılıçer (45), bedensel engelli oğlu Melih'in eğitimini sürdürebilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Tekerlekli sandalye kullanmak istemeyen 11 yaşındaki Melih'i evlerine 200 metre uzaklıktaki Huzur İmam Hatip Ortaokulu'na koluna girerek getirip götüren Kılıçer, oğlunun ihtiyaçlarını gidermek için okulda gün boyunca bekliyor. Teneffüslerde oğluyla ilgilenen Kılıçer, fedakarlığıyla çevresindekilerin takdirini kazanıyor.
Huzur İmam Hatip Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri tarafından "yılın annesi" seçilen ve plaket verilen Kılıçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğundan en küçüğü olan Melih'in doğum esnasında oksijensiz kalması sonucu bazı rahatsızlıklar yaşadığını belirterek, "Oğlum ilk başlarda oturamıyor, yürüyemiyordu ama şimdi çok şükür hem oturuyor hem de ayaklarına taktığımız protez dizlik yardımıyla yürüyebiliyor. Bazı işlerini de kendisi yapabiliyor" dedi.

Oğlunun yaklaşık 10 yıldır fizik tedavi gördüğünü dile getiren Kılıçer, haftada 2 gün fizik tedavi merkezine götürdüğü Melih'in sağlık durumunun önceki yıllara göre daha iyiye gittiğini söyledi.

Kendisinin yanı sıra eşinin ve iki çocuğunun da Melih'e yardımcı olduğunu anlatan Kılıçer, en büyük hayalinin, oğlunun en kısa zamanda tek başına yürüdüğünü görmek dile getirdi.
Anne Kılıçer, önceki evlerinin, Melih'in eğitim gördüğü okula uzak olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, bunun üzerine okula yakın bir ikamete taşındıklarını belirtti.

Oğlunu her gün okula götürüp getirdiğini anlatan Kılıçer, "Her gün 200 metre yürüyoruz. Sınıfına getiriyorum, kitaplarını, defterlerini ayarlıyorum, yemeğini yediriyorum, tuvalete götürüyorum, teneffüste gitmek istediği yerlere götürüyorum. Tekerlekli sandalyesi var ama binmek istemiyor. Oğlumu üniversiteye de götürüp getireceğim. Her şeyini karşılayacağım, her an yanında olacağım" diye konuştu.

Huzur İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Melih Kılıçer ise tek başına okula gidemediğini ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, annesinin en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Annesinin hep yanında olduğunu anlatan Kılıçer, "Tekerlekli sandalyem var ancak ben gerek duymuyorum. Annem okul çıkışına kadar beni bekliyor. Annemin beni getirip götürmesinden memnun değilim ama bu rahatsızlığı kısa zamanda atlatacağımı düşünüyorum. Onu çok seviyorum. Belki de başka bir anne böyle yapamaz" diye konuştu.

Okumayı çok sevdiğini ve okul ikincisi olduğunu dile getiren Kılıçer, ileride bilim adamı olmak istediğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile