Engelli Öğrenciler Ritmi Basket Topuyla Tutacak

Kırklareli Milli Eğitim Müdürülüğünce engelli öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Renkli Adımlar Ritim Basketbol" projesi kapsamında eğitim alan öğrenciler basketbol toplarıyla ritim tutacak.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki engelli öğrencilere basketbol toplarıyla ritim eğitimi verileceğini söyledi.

Projenin 6 ay süreceğini belirten Aşım, öğrencilerin spor ve müziği bir arada yapacağını ifade etti.

Çalışmalar ile engelli öğrencilerin spor ve müziği seveceklerini anlatan Aşım, "Hareket yolu ile özel gereksinimli öğrencilere müzikal kavramları öğretmek, sporu sevdirmek, yapılacak çalışmalarda ritm becerilerini geliştirmek için sporu bir araç olarak kullanıp basketbol ile çeşitlilik kazandırmak istiyoruz.

Müziği ruhsal rahatlama, sporu da fiziksel rahatlama olarak düşündüğümüzde iki sanatın birleşimi ile engelli öğrencilerimizin motivasyon, özgüven, grup bilinci oluşması ve hareket yolu ile müzikal kavramları dinleyebilmeleri sağlanacak." diye konuştu.

Çalışmalarla engelli çocuklara çok büyük katkıların olacağına inandıklarını dile getiren Aşım, bu çerçevede öğrencilerin eğitim başarılarının da artacağını vurguladı.

Projeyi önemsediklerini anlatan Aşım, 6 aylık çalışmalar sonrası ritim korosunun bir konserde vereceğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile