Engelli Öğrencilerin Ankara Çıkartması

Engelli Öğrencilerin Ankara Çıkartması

Samsun 50

Samsun 50. Yıl İlköğretim Okulu Ortopedik Engelliler Özel Eğitim Sınıf öğrencileri, öğretmen ve velileri ile birlikte Ankara'ya gidip TBMM, Anıtkabir ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'i ziyaret ettiler.
50. Yıl İlköğretim Okulu Ortopedik Engelliler Özel Eğitim Sınıf öğretmeni Elvan Tayinci'nin hazırladığı "Engelleri Aşmaya İlkadım Ankara'ya" projesi kapsamında 15 engelli öğrenci, Okul Müdürü İsmet Özdağ ile birlikte 6 öğretmen ve 14 veli, Ankara'ya gitti. TBMM ana binasını ve genel kurul binasını gezen öğrencileri burada AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, karşıladı. Suat Kılıç öğrencilere meclisi gezdirirken, öğrenciler daha sonra Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'i makamında ziyaret ettiler. Bakan Demir öğrencilere yakın ilgi gösterdi, tek tek ilgilendi ve sorunlarını dinledi. Öğrenciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektubu Bakan Demir'e teslim ettiler. Öğrenciler daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etkiler.
Hayvanat Bahçesi ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezen öğrenciler tarihi eserleri incelediler. Öğrenciler Ankara gezisinden Samsun'a mutlu döndüler.
Projenin devamı ise İstanbul gezisi ile gerçekleşecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile