Engelliler, AB'nin Proje Etkinliklerine Gönderilerek Sosyalleştiriliyor

Antalya Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, engelli vatandaşların Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından geliştirilen projelere katılımını sağlıyor.

Bu kapsamda yurt dışına gönderilen engelliler, hem sosyalleşiyor hem de entegrasyona katkı sağlıyor. Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altığolu, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin rehabilitasyonu kadar eğitimlerine de önem verdiklerini söyledi.

Proje etkinliklerindeki otel, ulaşım ve yemek ücretlerinin tamamının AB fonlarından karşılandığına dikkat çeken Altıoğlu, "Geçen ay Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV), Emcekare Mühendislik ve Otomasyon Sistemleri'nin sahibi olduğu 'Güneş Panellerinden Elektrik Üretimi ve Uygulamaları' adlı AB Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında merkezimize kayıtlı 2 engelli katılımcıyı 3 hafta süreyle Almanya’ya gönderdik. Bundan sonra da göndereceğiz. " dedi.

Altıoğlu, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu işbirliği ile yapılmakta olan Haydi Gençler Avrupa'ya' adlı projenin başvuruları açıldığında yurt dışında gönüllülük faaliyetlerine katılmak ve dil öğrenmek isteyen engellilere de yardımcı olacaklarını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN KORNEA MÜJDESİ SEVİNDİRDİ
Türkiye'de engellilere yönelik proje ve etkinliklerin giderek arttığına da dikkat çeken Altıoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın yurt dışından kornea ithaline dair haberlere sevindiklerini dile getirdi. Kaza ve yaşlılık sonucu her yıl kaybedilen yaklaşık 2 bin korneaya karşılık en fazla bin 500 kornea bağışlandığını hatırlatan Altıoğlu, geriye kalan 500 kornea açığının her yıl açık verdiğini söyledi.

Altıoğlu, "Dolaysıyla da kornea nakline ihtiyaç duyan engelli bireyler için bir umut ışığı doğdu diyebiliriz. Sağlık Bakanlığı bu düzenlemeyi hayata geçirdiğinde Alanya Belediyesi olarak engelli veri tabanımızda bulunan görme engelli bireylere bu bilgiyi ivedi bir şekilde ulaştıracağız." diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile