Engelliler Atla Tedavi Ediliyor

Bursa‘da, Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan ve Avrupa‘nın en modern hayvan barınaklarından olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde bin 300 metrekarelik alana engelli çocukların at üzerinde tedavi edilmesi için hipoterapi merkezi kuruldu.

Bursa‘daki engelli okullarıyla yapılacak olan iş birliği ile tedaviye uygun engellilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği hipoterapi merkezinde, 10 özel eğitimli atın yanı sıra bir biniş antrenörü ve 2 seyis görev yapacak. Birer aylık periyotlar halinde devam edecek terapilerde, her periyotta 10 çocuk, haftada bir kez 20 dakika olmak üzere hipoterapi tedavisi görecek.

Hipoterapi merkezinin açılış töreninde konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ABD ve İngiltere‘de bu yöntemin yaygın olarak kullanıldığına dikkati çekerek, "Türkiye‘de az sayıda merkezde uygulanan hipoterapi yöntemi sayesinde engellilerin hem psikolojileri hem de bedenleri gelişecek. Terapi boyunca engelli çocuklar sadece ata binmekle kalmayacak, atla konuşacak, onu besleyecek, tımar edecek; böylece özgüven kazanacaklar" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile