Engelliler Ellerini Filistin Için Semaya Açti

Engelliler Ellerini Filistin Için Semaya Açti

Kizilay Kayseri Subesi tarafindan düzenlenen programda bir araya gelen engelli vatandaslar, Filistin halki için dua etti.

Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Filistin’e Destek Çadiri önünde gerçeklesen programa Kizilay Kayseri Sube Baskani Cafer Beydilli, Kizilay Kayseri Sube engelli birimi üyeleri ve vatandaslar katildi.

Programda konusan Kizilay Kayseri Sube Baskani Cafer Beydilli, “Su anda Filistin Çadiri’nin önündeyiz. Bütün dünyada Filistin için bir destek yapiliyor. Biz de burada engelsiz kardeslerimizle birlikte Filistin’de dün hayatta iken bugün olamayan sehit olan yaklasik 35 bin kisi ve engelle hale gelen binlerce kisi için bir araya geldik. Dün normal bir insan iken bir savas topuyla, mermisiyle, silahiyla herhangi bir uzvunu kaybederek engelli haline geldiler. Onlara dikkat çekmek istedik. Ayrica 2 milyondan fazla insan yurdunu, yuvasini terk etti. Bu zulüm hala devam ediyor. Biz kardeslerimizle birlikte bu zulme dur diyoruz. Bütün dünyaya buradan haykiriyoruz, diyoruz ki; “Artik bu savas dursun”. Baris anlasmasi olsun, Filistin’de, Gazze’de ve dünyada bir huzur olsun. Bu nedenle buna dikkat çekmek için geldik” dedi.

Kimsenin engelli kalmasini istemediklerini söyleyen Kizilay Kayseri Subesi Engelli Birimi adina konusan Kadir Can Gökalp de, “Engelliler Haftasi, Birlesmis Milletler’e bagli 156 ülkede ayni anda kutlanan bu haftada engellilerin sorunlari, engellilere verilecek destekler ve engellilerle olan birçok faaliyetler yapilmaktadir. Biz de bu hafta çerçevesinde Kizilay Kayseri Engelliler Birimi olarak Filistin’e Destek Çadiri altinda engelli arkadaslarimizla bir aradayiz. Burada Filistin’e yapilan zulme, oradaki çocuklara, sivil halka yapilan zulme, savasa her seye karsi oldugumuzu, Filistin’in yaninda oldugumuzu göstermek ve destek vermek için buradayiz. Tüm dualarimiz Filistin halkiyla. Oradaki egitim binalarina, hastanelere, sivil halka yapilan bombardimanlar ve saldirilar yüzünden kimse ölmesin. Kimse bizim gibi engelli olmasin. Herkes insanligini yasasin. Biz bu zulme tamamen karsiyiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalardan sonra dua edilmesinin ardindan vatandaslara çorba ikraminda bulunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile