Engelliler Haftasi'nda 659 Adet Medikal Malzeme Dagitildi

Engelliler Haftasi'nda 659 Adet Medikal Malzeme Dagitildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, engellilerin hayat standardini yükseltmek ve farkindalik olusturmak için 10-16 Mayis Engeller Haftasinda 659 medikal malzeme dagitti.

Engelsiz Yasam Merkezi Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programda ihtiyaç sahibi bireylere 150 beyaz baston, 150 konusan saat, 130 yetiskin manuel tekerlekli sandalye, 5 özel tertibatli çocuk tekerlekli sandalye, 51 isitme engellilere yönelik bebek sesi algilayici cihazi, 100 Devrek bastonu, 63 akülü tekerlekli sandalye ve 10 çocuk tekerlekli sandalye destegi verildi.



“Siz benim ögretmenimsiniz”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yaptigi açilis konusmasinda her bireyin birinci sinif vatandas oldugu bir Türkiye için yola çiktiklarini belirterek, “Bu salona girdigimdeki gözünüzdeki isik, yüreginizdeki heyecan, mutluluk ne kadar dogru bir yolda gittigimizi inandigimiz yolda yürüdügümüz zaman birlikte neleri basarabildigimizi bize gösteriyor. Siz benim ögretmenimsiniz. Siz benim aklimsiniz. Siz benim kalbimsiniz. Siz benim hafizamsiniz. Her birinizin ellerinden öpüyorum. Ülkedeki herkesin dili, dini, mezhebi, engelli olsun, engelsiz olsun, kadin, erkek, yasli, genç herkesin birinci sinif vatandas oldugu bir Türkiye için yola çiktik. Bu bir takim isi. Gidecek çok yolumuz, yapacak çok isimiz var” ifadelerine yer verdi.

“Engelli dostu Gaziantep modelini bir Türkiye modeli, bir dünya modeli yapacagiz”

Engelli taniminin artik degistigini vurgulayan Baskan Sahin, “Engel elde, ayakta, gözde kulakta degildir. Yasarmayan gözde, nasirlasmis kalptedir diyoruz. Hak temelli olacak. Sizin eliniz ayaginizda küçücük engeller olabilir ama benden daha akillisiniz, benden daha cesaretlisiniz. Siz her seyin en iyisini hak ediyorsunuz. Engelli dostu Gaziantep modelini bir Türkiye modeli, bir dünya modeli yapacagiz” ifadelerini kullandi.

“Engellinin meselesi her zaman bizim meselemiz oldu”

Eski Adalet Bakani Abdulhamit Gül ise Türkiye’de birçok engelin kaldirildigini belirterek, “Engel aslinda zihinlerde, engel aslinda insanlarin kalbinde. Engellinin meselesi her zaman bizim meselemiz oldu. Gerek kamu istihdamda gerekse çalisma hayatinda gerekse sosyal hayatta engelliler eve hapsolmayacak. Engellilere her türlü evde bakimdan tutun onlarin elinden tutan bir devlet anlayisini biz egemen kildik. Eskiden oturup bir pencere kenarindan etrafi seyreden engelli bugün sokakta, çarsida devlet dairesinde milletle beraber millete hizmet ediyor. Engelliden ögretmende olur memur da olur bal gibi olur dedik. Bugün sayisini artirdik. Eskiden lütuf gibi görünen anlayis bu benim insanimin hakkidir anlayisla geldik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile