Engelliler Haftasi'nda Spor Ve Eglence Dolu Senlik

Engelliler Haftasi'nda Spor Ve Eglence Dolu Senlik

Eyüpsultan’da Engelliler Haftasi kapsaminda spor ve eglence dolu bir senlik düzenlendi. Özel egitim siniflarindaki ögrencilerin dans gösterileriyle renklenen senlikte, ögrencilerin el emegi ürünlerin bulundugu bir sergi de yer aldi. Özel bireylerin hayatin her alaninda yer almasi gerektigine dikkat çeken Eyüpsultan Belediye Baskani Dr. Mithat Bülent Özmen, “Bu güzel haftayi bir haftayla sinirlayip sonra evlerde olmayalim” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi tüm dünyada 10 - 16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Engelliler Haftasi’nda düzenledigi senlikle spor ve eglenceyi bir araya getirdi. Alibeyköy Osmanli Parki’nda yapilan eglence ve spor senligine, Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi ögrencileri, ilçedeki MEB bünyesinde bulunan okullarin özel egitim siniflari katildi.

Senlikte gönüllerince eglenen özel çocuklara ve ailelerine Eyüpsultan Belediye Baskani Dr. Mithat Bülent Özmen’le birlikte Eyüpsultan Kaymakami Ihsan Kara, Eyüpsultan Ilçe Milli Egitim Müdürü Zeliha Yildiz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas eslik etti.

“Hayatin her alaninda olmalarini istiyorum”

Senlikte yaptigi konusmada özel bireylerin hayatin her alaninda olmasi gerektigini vurgulayan Baskan Dr. Mithat Bülent Özmen, “Biz engelleri tanimayan Ulu Önder Atatürk’ün ve yol arkadaslarinin mirasini devralmis bu ülkenin vatandaslariyiz. Bu yüzden ben özel insanlarimizin, özel gençlerimizin ve çocuklarimizin hayatin her alaninda olmalarini istiyorum. Bir haftaya, bir güne sigdirilacak bir sey degil bu, o yüzden Eyüpsultan Belediyesi olarak bundan sonra sizden ricam benden lütfen talep edin, isteyin. Eksikleri yanlislari birlikte giderelim. Yaptigimiz güzel islerin üzerine yeni güzel isleri birlikte koyalim ama sizden ricam bir haftayla sinirli birakmayalim her saat, her gün, her ay, her yil beraber olalim” diye konustu.



“Sorunlarinizi çözmek için buradayim”

Konusmasinda engelli bireyler için çok çalisacaginin sözünü de veren Baskan Özmen, söyle devam etti:

“Ben burada çözüm merkezlerinden biri olarak, Eyüpsultan halkinin bana yetki verdigi biri olarak sorunlarinizi çözmek için buradayim. Bu benim sorumlulugum, mesuliyetim. Bu güzel haftayi bir haftayla sinirlayip sonra evlerde olmayalim. Sosyal hayatin her alaninda, sahalarda, sokaklarda, spor ve oyun salonlarinda bir arada olalim. Size buradan sizler için çok çalisacagimin sözünü veriyorum. Hep birlikte daha güzel bir Eyüpsultan’da yasayacagimiz bir düzeni, sistemi insallah hep birlikte kuracagiz.”

Çocuklarin dans ve sahne gösterilerini ilgiyle izleyen Baskan Özmen, alanda bulunan ailelerle de sohbet edip bol bol hatira fotografi çektirdi.

Ögrencilerin dans gösterileri büyük alkis aldi

Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yasam Merkez ögrencilerinin ve MEB bünyesinde bulunan okullarin özel egitim siniflarinda egitim gören ögrencilerin dans gösterileri ayakta alkislanirken, senlikte ögrencilerin el emegi ürünlerinden olusan bir sergi de yer aldi.

Aileleriyle spor ve eglence dolu bir gün geçirdiler

Senlikte engelli bireyler ve aileleri sisme oyun gruplari, palyaço, balon sov, yüz boyama etkinlikleri ve survivor parkurlariyla hem eglendiler hem de spor yaptilar. Geleneksel sokak oyun alanlarinin da olusturuldugu senlik alaninda pamuk seker, sandviç ve patlamis misir gibi çesitli ikramlar yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile